V Turzovke horel rodinný dom, pri požiari zahynula jedna osoba


Foto: V Turzovke horel rodinný dom, pri požiari zahynula jedna osoba Foto: ilustračné

V nedeľu 19.2.2017 krátko pred pol šiestou hodinou večer bol  na KOS Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar rodinného domu v Turzovke, časť Turkov, okres Čadca. K požiaru boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Turzovke a boli povolaní hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Turzovka. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar v kotolni rodinného domu, pred ktorým sa nachádzali osoby, ktoré vykonávali resuscitáciu jednej osoby.

Hasiči okamžite po príchode prevzali oživovanie osoby, ktorá bola nadýchaná splodinami horenia a za pomoci vysokého tlaku vodného prúdu s ochranou autonómnymi dýchacími prístrojmi lokalizovali požiar. Na odvetranie priestorov bol použitý pretlakový ventilátor. Napriek veľkej snahe s oživovaním osoby až do príchodu rýchlej lekárskej pomoci sa túto nepodarilo zachrániť.

Požiar sa podarilo po dvoch hodinách zlikvidovať. Objekt bol po požiari skontrolovaný termokamerou. Na miesto bola privolaná polícia a zisťovateľ príčin požiarov. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu