Leteckí záchranári leteli k úrazu lesného robotníka, nedokázali mu už však pomôcť


Foto: Leteckí záchranári leteli k úrazu lesného robotníka, nedokázali mu už však pomôcť Foto: ilustračná

K tragédii, pri ktorej následkom pracovného úrazu zomrel 28-ročný muž, došlo včera 10. februára 2017. Leteckí záchranári boli požiadaní o súčinnosť po tom, ako pracovníka v lokalite vrchu Veľký Manín zasiahol počas manipulácie s drevom konár do oblasti hlavy. Následkom zásahu utrpel muž vážne zranenia, zásah navyše komplikoval zložitý terén.

„Dnes popoludní boli leteckí záchranári zo Žiliny privolaní do ťažko dostupného lesného terénu v lokalite vrchu Veľký Manín (neďaleko Považskej Bystrice). Pri manipulácií s drevom zasiahol 28-ročného muža padajúci konár do oblasti hlavy, pričom utrpel vážne poranenia. Na miesto boli prvotne vyslané viaceré zložky integrovaného záchranného systému. Vzhľadom na náročnosť terénu bola následne o súčinnosť požiadaná aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE,“ uviedli včera leteckí záchranári na svojom webe.

Muža sa nepodarilo zachrániť napriek pohotovej resuscitácii


Záchranárom sa však ani napriek snahe nepodarilo zachrániť život mladého muža. „Po lokalizácií miesta udalosti bol lekár leteckých záchranárov do terénu spustený pomocou palubného navijaka. U lesného robotníka museli prítomné záchranárske zložky zahájiť resuscitáciu, v ktorej lekár leteckých záchranárov následne pokračoval. Žiaľ, poranenie hlavy boli natoľko vážne, že aj napriek veľkej snahe všetkých záchranárov sa mladého muža nepodarilo zachrániť,“ uzavreli záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu