Premiér Robert Fico dnes absolvuje pracovný výjazd v Žiline, navštívi školu aj firmy


Foto: Premiér Robert Fico dnes absolvuje pracovný výjazd v Žiline, navštívi školu aj firmy

Predseda vlády Slovenskej Republiky Robert Fico zavíta v rámci dnešného pracovného výjazdu do Žiliny. V meste sa najskôr stretne so školákmi z Gymnázia na Hlinskej ulici, kde bude prednášať na tému Slovensko a Európska únia. Slovenské predsedníctvo v EÚ sa oficiálne začalo 1. júla 2016 a skončilo posledný decembrový deň minulého roka. V rámci Tria predsedá Slovensko Rade EÚ spolu s Maltou až do 30. júna 2017.

Neskôr sa premiér presunie do dvoch významných spoločností v regióne - žilinskej Ryby a výrobného závodu KIA Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom. Obe spoločnosti Fica oboznámia s výrobným programom. Následne sa premiér o 14:30 stretne s vedením mesta Žilina a Žilinského samosprávneho kraja v priestoroch zrekonštruovaného Budatínskeho hradu. Z neho pracovný výjazd zavŕši tlačovou konferenciou o 15:00 hod.

Budatínsky hrad je dnes z dôvodu návštevy zatvorený pre verejnosť


Pre dnešnú návštevu premiéra je Budatínsky hrad počas celého dňa zatvorený pre verejnosť. „Dnes, 10. februára 2017, je Budatínsky hrad pre verejnosť zatvorený. Ďakujeme za pochopenie,“ informovala Michaela Koláriková z Považského múzea v Žiline.

Počas dnešného dňa navštívi Žilinu aj vicepremiér Peter Pellegrini, ktorý začne rannou prehliadkou Žilinskej univerzity a jej vedecko-technického parku, neskôr bude prednášať na Obchodnej akadémii v Žiline a následne navštívi ďalšiu významnú spoločnosť v regióne - Scheidt & Bachmann. Deň zavŕši stretnutím s primátormi a starostami miest a obcí okresu Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu