Muža podozrivého z vraždy žilinského podnikateľa prepustili, prokurátor však podal sťažnosť


Foto: Muža podozrivého z vraždy žilinského podnikateľa prepustili, prokurátor však podal sťažnosť Foto: facebook

Jeden z hlavných podozrivých v stále nevyšetrenej kauze vraždy žilinského podnikateľa Richarda Stehlíka by sa mohol dostať na slobodu. Okresný súd Žilina totiž vo štvrtok 2. februára 2017 vyhovel žiadosti obvineného Petra Kubičku, a prepustil ho na slobodu.

Bývalý obchodný partner Stehlíka sa tak mal dostať von z väzby s tým, že podľa rozhodnutia súdu by musel po prepustení nosiť na nohe sledovací náramok. Voči tomuto postupu však podal sťažnosť dozorujúci prokurátor, rozhodne o nej až Krajský súd v Žiline. Obvinený Kubička tak minimálne do doby rozhodnutia zostane za mrežami.

Kubička bol posledný, kto sa so Stehlíkom stretol. Obvinený je aj z podvodu

“Dňa 02. 02. 2017 sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina rozhodol o vyhovení žiadosti o prepustenie z väzby a prepustil obvineného P. K. z väzby na slobodu. Väzbu nahradil prijatím písomného sľubu, ako aj dohľadom probačného a media čného úradníka a uložil obvinenému kontrolu technickými prostriedkam za uloženia primeraných obmedzení a povinností. Prokurátor podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd Žilina. Sťažnosť prokurátora má v tomto prípade odkladný účinok, preto sa obvinený stále nachádza vo výkone väzby,” potvrdil informáciu o prepustení pre portál pluska.sk žilinský prokurátor.

Vyšetrovanie prípadu pritom pokročilo, doterajší priebeh nasvedčuje tomu, že vraždu mal spáchať práve 44-ročný bývalý spoločník podnikateľa z Trnového. Okrem tohto skutku vedie voči Kubičkovi vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline trestné stíhanie aj pre pokus zločinu podvodu. Telo podnikateľa sa dodnes nenašlo.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu