V smere z Vrútok do Žiliny zrušili cestári rýchly pruh, autá dočasne jazdia len v jednom


Foto: V smere z Vrútok do Žiliny zrušili cestári rýchly pruh, autá dočasne jazdia len v jednom

Na frekventovanej ceste medzi Martinom a Žilinou zrušili cestári v smere z Martina 2,3 kilometrov dlhý úsek, počas ktorého boli na ceste provizórne dva pruhy. Dôvodom zmeny, ktorá vstúpila do platnosti 2. februára 2017, je poškodený mostný záver na moste Košariská. Jeho oprava by mala začať ešte v prvej polovici tohto roka, po nej by sa podľa plánu mal trojpruh vrátiť.

K zrušeniu rýchlejšieho pruhu došlo aj kvôli dopravným nehodám a škodovým udalostiam. „Napriek prijatým opatreniam dochádzalo v uvedenom úseku naďalej ku kolíznym situáciám a škodovým udalostiam, preto od 2. februára je premávka v smere z Vrútok na Žilinu z pôvodných dvoch jazdných pruhov dočasne upravená do jedného jazdného pruhu,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Trojpruh spustili na úsekoch v oboch smeroch ako dočasné riešenie


V smere zo Žiliny zostáva v platnosti viac ako štvorkilometrový úsek, na ktorom môžu autá jazdiť v dvoch pruhoch. „V súčinnosti s dopravnou políciou, teda na ich výzvu, sa priebežne realizovali aj ďalšie opatrenia, ktoré mali eliminovať vplyvy zmeny dopravného režimu v danom úseku na plynulosť a hlavne bezpečnosť dopravy,“ uviedla pre televíziu TA3 hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Provizórny trojpruh Pod Strečnom spustili v roku 2009, dôvodom malo byť práve zvýšenie bezpečnosti. „Túto stavbu považujem za provizórium. Zvýši priepustnosť tohto, z bezpečnostného hľadiska asi najhoršieho úseku na Slovensku. Samozrejme, stále zostáva našou veľkou výzvou dobudovať diaľničný úsek D1 Hričovské Podhradie - Dubná Skala. Keď bude hotový, až potom sa vyriešia problémy na tomto úseku,” uviedol na margo trojpruhov vtedajší minister dopravy Ľubomír Vážny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu