Buďte ostražití: Vykrádač áut sa naďalej pohybuje po Hlinách, úraduje aj v panelákových pivniciach


Foto: Buďte ostražití: Vykrádač áut sa naďalej pohybuje po Hlinách, úraduje aj v panelákových pivniciach

V priebehu decembra 2016 sme informovali o viacerých krádežiach, kedy asi 25-ročný mladík v športovom oblečení vykradol niekoľko áut. Páchateľ vždy rozbil okno a odcudzil osobné veci, ktoré mohli mať nejakú hodnotu. Polícia eviduje viacero podobných krádeží, ktoré sa stali práve na sídlisku Hliny. Za všetkými stojí pravdepodobne tá istá osoba.

Podľa najnovších informácií sa páchateľ zameral aj na pivničné priestory v panelákoch. Tam hľadá akékoľvek cenné veci, ktoré je možné speňažiť. Naposledy videli mladíka so známym opisom na ulici Lichardova, na sídlisku Hliny. O jeho pohybe vie dokonca už aj mestská polícia, ktorú koncom januára privolal jeden z obyvateľov po tom, ako zbadal podozrivého muža. V čase okolo 23:50 hod. niekto anonymne zatelefonoval na mestskú políciu a oznámil podozrivú osobu s ruksakom.

Muž v športovom oblečení a kapucňou na hlave so sebou nosí podľa svedkov aj ruksak. Na základe opisu svedkov je už medzi ľuďmi dobre známy, no polícia má aj naďalej problém s jeho dolapením. Pohybuje sa totiž náhodne v rôznych častiach sídliska Hliny.

„Osobne si myslím, že bude potrebovať peniaze na drogy, pretože kradne všetko čo sa dá. Pre prázdnu tašku v aute rozbije okno a narobí škodu, alebo vylomí pivnicu pre bicykel, čo má hodnotu 40 eur,“ myslí si jeden z obyvateľov Hlín. Keď si obyvateľ všimol osobu v kapucni s ruksakom na spomínanom sídlisku a venoval jej chvíľu pozornosť, tak sa dala okamžite na útek. Ľudia sa obávajú, aby sa krádeže nezopakovali.


Mestskí policajti po prijatí oznámenia skontrolovali okolie bytových domov, kde bol hlásený pohyb podozrivej osoby, na mieste však nikoho nenašli. V priebehu noci boli vykonávané preventívne kontroly, no páchateľ sa zrejme stiahol a už sa nevrátil.

Aby sa ho polícií podarilo dolapiť, je potrebná práve spolupráca občanov, ktorí by mali byť viac všímaví a ostražití a v prípade, že spozorujú podozrivé osoby vo svojom okolí, nemali by váhať nad kontaktovaním polície. Rovnako je tomu aj v prípade, ak sa v nočných hodinách pohybuje popri panelákoch mladší muž v kapucni, športovom oblečení a s ruksakom.

Na ďalší prípad nás upozornili po zverejnení článku zo sídliska Solinky. Na ulici Osiková páchateľ vykradol v utorok hneď niekoľko áut. Škoda spôsobená vlámaním je často väčšia, ako hodnota odcudzenej veci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu