Aktuálne: Na železničnú trať Párnica - Kraľovany spadlo 7 lavín, doprava je zastavená


Foto: Aktuálne: Na železničnú trať Párnica - Kraľovany spadlo 7 lavín, doprava je zastavená Foto: ilustračné

Dnes 1. februára 2017 spadli krátko po pol druhej poobede lavíny na trať v úseku Párnica – Kraľovany, pričom úplne odstavili železničnú dopravu. Osobný vlak, ktorý úsekom v čase pádu lavín prechádzal, našťastie stihol včas zastaviť. Začiatkom roka už na úseku spadli dve lavíny, vtedy zasiahli aj vozovku.

Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcich, že dnes o 13.38 hod. spadl na trať v úseku Párnica – Kraľovany niekoľko lavín, takže železničná doprava je až do odvolania zastavená. Prechádzajúcemu osobnému vlaku sa pred spadnutou lavínou podarilo včas zastaviť,“ informovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie železníc.

Päťmetrovú lavínu odstraňujú bagrom a koľajovým pluhom, doprava by mohla byť obnovená ešte dnes

Krátko po páde lavín začali pracovníci železníc odstraňovať ich následky, približne 400-metrový úsek by sa mohlo podariť vyčistiť už dnes večer. „Približne 400 metrový úsek železničnej trate bol zasypaný siedmimi lavínami, z toho najväčšia má dĺžku približne 20 metrov a vysoká je viac ako meter. na jej odstránenie zamestnanci ŽSR okamžite nasadili bager a koľajový pluh. Po odstránení nánosov snehu bude nutné koľaj skontrolovať. ŽSR predpokladajú, že by doprava mohla byť obnovená ešte dnes do večera, závisí to však aj od vývoja poveternostných podmienok,“ spresnila Popluhárová.

V dôsledku odstávky začínajú postupne meškať viaceré vlakové spojenia, ŽSR sa všetkým cestujúcim ospravedlňujú za spôsobené komplikácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSR