V Turčianskych Tepliciach vybuchla plynová bomba v rodinnom dome, zranili sa 3 osoby


Foto: V Turčianskych Tepliciach vybuchla plynová bomba v rodinnom dome, zranili sa 3 osoby Foto: KR HaZZ Žilina

V pondelok 30.januára 2017 krátko pred 19:00 hod. informovalo Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline o mimoriadnej udalosti, ku ktorej vyrážali hasiči v okrese Turčianske Teplice. V obci Rudno došlo k výbuchu plynovej fľaše v rodinnom dome.

Na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach. Po príchode bolo zistené, že ide o výbuch plynnej zmesi propan-bután, ktorá sa uvoľnila z poškodenej 10 kg tlakovej nádoby v prenosnom vykurovacom zariadení. Výbuch poškodil zariadenie rodinného domu. K následnému vzniku požiaru v objekte nedošlo.

Pri výbuchu boli zranené tri osoby. Hasiči zabezpečili rodinný dom odpojením od elektrickej energie, tlakovú nádobu odniesli do bezpečnej vzdialenosti s následným ochladzovaním a asistovali Záchrannej zdravotnej službe pri poskytnutí predlekárskej prvej pomoci. Dve osoby boli odvezené Záchrannou zdravotnou službou do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Priestor interiéru rodinného domu spolu s povalovým priestorom bol prekontrolovaný termokamerou. Príčina výbuchu je v štádiu vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ Žilina