29-ročný muž z Rajca mal pri sebe marihuanu aj pervitín, hrozí mu až 10 rokov za mrežami


Foto: 29-ročný muž z Rajca mal pri sebe marihuanu aj pervitín, hrozí mu až 10 rokov za mrežami
Galéria: 7 fotiek
Foto: KR PZ

V rukách žilinskej polície skončil v uplynulých dňoch 29 ročný Ján z Rajca, okres Žilina. V  piatok 26. januára v ranných hodinách v Rajci si mal Ján od doposiaľ nestotožnenej osoby kúpiť drogu marihuanu. Neskôr okolo 10.00 hodiny predpoludním si mal v obci Prečín od inej neznámej osoby kúpiť drogu „pervitín“.

Obidve látky prechovával u seba do popoludňajších hodín, kedy obidve látky pri osobnej prehliadke dobrovoľne vydal polícii. Vyšetrovateľ zaistil 3 kusy plastových striekačiek so zataveným koncom s obsahom bielej kryštalickej látky a jedno plastové vrecko s obsahom zelenej sušiny. Obidve látky boli zaslané na kriminalistickú expertízu.

Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy biela kryštalická látka v zatavených striekačkách obsahovala zmes metamfetamínu a zaistené množstvo látky zodpovedalo najmenej 39 obvykle jednorazových dávkam drogy.

Vyšetrovateľ 29 ročného Jána obvinil z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ