Mesto dočasne opravilo výtlk, na ktorom vodiči strácali puklice, na jar ho zaasfaltuje


Foto: Mesto dočasne opravilo výtlk, na ktorom vodiči strácali puklice, na jar ho zaasfaltuje

Čitateľ Miroslav nám pred týždňom zaslal fotografiu, ktorá zachytávala puklice odložené v snehu pri ceste. Kuriózne nálezisko stratených puklíc sa nachádzalo na ulici Obvodová na sídlisku Solinky. Vodiči na tomto úseku strácali svoje puklice pri prejazde cez veľký výtlk, ktorý vznikol na ceste v smere zo Soliniek do centra mesta.

Po zverejnení nášho článku sa počet puklíc na nálezisku výrazne znížil, majitelia sa po ne pravdepodobne vrátili. Z pôvodných pätnástich zostali pri kraji cesty odložené už len štyri. Na problém s výtlkom sme upozornili aj mesto Žilina, a zároveň sme sa informovali, či je v pláne realizácia opráv počas zimy.


Oprava výtlkov je možná až po ukončení zimnej údržby, keď to dovolia poveternostné podmienky. Zatiaľ zabezpečíme provizórnu opravu,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba. Na kompletnú opravu ciest v Žiline si teda budeme musieť z pochopiteľných dôvodov počkať, no provizórne opravy mesto zabezpečí.

Ak narazíte na veľký výtlk, ktorý môže byť pre vodičov nebezpečný, pokojne ho nahláste priamo na mestský úrad, alebo príslušnému poslancovi za váš volebný obvod. Mesto dočasne vykoná jeho zasypanie, a následne na jar aj opravu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu