Neznámy páchateľ pokračuje v prepichovaní pneumatík na autách v Žiline


Foto: Neznámy páchateľ pokračuje v prepichovaní pneumatík na autách v Žiline

Začiatkom decembra 2016 sme informovali o viacerých prípadoch poškodzovania pneumatík na osobných autách v Žiline. Prípady sa začali objavovať v rôznych častiach mesta a neznámy páchateľ vtedy vyčíňal hneď v troch prípadoch za dva dni. Miesta, kde si ľudia našli prepichnuté pneumatiky, boli od seba vzdialené aj viac než 3 kilometre. Či ide o zhodu náhod, alebo si páchateľ cielene vyberá miesta ďaleko od seba, zatiaľ nie je známe.

„Po Žiline sa v noci pohybujú traja mladíci, najmladší môže mať len okolo 15 rokov. Dnes ráno okolo 03:00 hod. susedovi rozrezali všetky 4 pneumatiky a odtrhli spätné zrkadlá,“ napísala jedna z našich čitateliek. Ako sa nám podarilo zistiť, mladíci by sa mali už dlhšiu pohybovať po meste a robiť podobné výtržnosti. Zničených áut je totiž v meste viacero. Či však ide o jednu a tú istú skupinu, ktorá má na svedomí všetky zničená autá za posledné obdobie, zostáva nateraz nezodpovedanou otázkou.


Najviac poškodených pneumatík by malo byť na sídlisku Vlčince. Nie všetci majitelia áut však prípady nahlásili na políciu. Tá totiž doteraz eviduje len dva prípady. Jeden z prípadov sa však podobá tomu, ktorý popisuje naša čitateľka. Na vozidle bolo okrem prepichnutých všetkých štyroch pneumatík, poškodené aj spätné zrkadlo. O nesprávnom parkovaní sa pri poškodených vozidlách hovoriť nedá. Vo všetkých prípadoch, ktoré sa k nám dostali a ktoré nahlásili čitatelia, parkovali autá v rade na verejnom parkovisku. Niektoré boli dokonca odstavené na vlastnom súkromnom alebo vyhradenom parkovisku. 

Páchateľ si buď autá vyberá náhodne a zabáva sa pri tom ako ich poškodzuje, alebo existuje viacero skupiniek výtržníkov, ktorí vyčíňajú v rôznych častiach mesta. Najčastejšie dochádza k incidentom v skorých ranných hodinách, v čase medzi 02:00 a 04:00 hod. Dolapiť páchateľov žiaľ nie je také jednoduché. Nikdy sa totiž nevracajú do tej istej lokality, ale náhodne si vyberú inú. Obyvatelia sídlisk a širšieho centra mesta by mali byť na pozore. Ak zbadajú vo svojom okolí podozrivé osoby, môžu bez váhania kontaktovať políciu na bezplatnej linke 158. Policajná hliadka vždy preverí okolie, vďaka čomu je šanca, že by mohla naraziť práve na páchateľov a dolapiť ich.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu