Bez oprávnenia parkovali na miestach v Žiline pre invalidov, dostali upozornenie na sklo


Foto: Bez oprávnenia parkovali na miestach v Žiline pre invalidov, dostali upozornenie na sklo
Galéria: 3 fotky

Študentky Žilinskej univerzity upozorňujú na situáciu, ktorú môžeme vidieť pravidelne v okolí nielen nákupných centier. Na miestach, ktoré sú vyhradené pre invalidov, si dovolia zaparkovať ľudia bez oprávnenie. K podobným situáciam dochádza pomerne často, nie vždy však stihne polícia vinníkov pokutovať.

Práve na tento problém sa zamerali mladé študentky, ktoré vytvorili upozornenie. „Sledovali sme, kto parkuje na miesta pre invalidov. Žiaľ, v predvianočnom zhone je všade veľa ľudí a parkoviská sú plné, takže niektorí parkovali aj tam, kde nemajú - práve na invalidných miestach,“ uviedla jedna zo študentiek s tým, že akciu realizovali ešte na sklonku minulého roka.

Podľa reakcií majiteľov ich však lístočky veľmi netrápili, časť z nich si ich ani neprečítala. „Reakcie boli rovnaké. Majiteľ automobilu prišiel, nalepené papiere dal z neho dole a odišiel. Dúfame, že si to aspoň prečítali. Väčšina vodičov oblepených áut bola zo Žilinského kraja,“ dodala študentka, ktorej meno máme v redakcii. Podobného konania sa teda dopustili najmä vodiči z nášho kraja.

Za takéto neoprávnené parkovanie a blokovanie invalidov hrozí majiteľovi auta pokuta do výšky 150 eur na mieste. V prípade, že sa skutok dostane do správneho konania, môže pokuta narásť do výšky 300 eur. V Rusku prišla organizácia Dislife.ru s originálnym riešením, ktoré si môžete pozrieť na videu nižšie. V princípe spočíva v premietnutí hologramu na parkovacie miesto v okamihu, kedy sa snaží zaparkovať niekto bez povolenia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu