Tohtoročná sezóna furmanských pretekov štartuje už v sobotu 14.1. v Hričovskom Podhradí


Foto: Tohtoročná sezóna furmanských pretekov štartuje už v sobotu 14.1. v Hričovskom Podhradí
Galéria: 7 fotiek

Priateľstvo medzi človekom a koňom trvá od nepamäti. Kôň je symbolom krásy, pôvabu, ale aj sily. V našom členitom a hornatom regióne sú ťažné kone, ešte aj v dnešnej dobe, častokrát nenahraditeľným pomocníkom pri ťažbe dreva v ťažko prístupnom teréne. Z tvrdej práce sa časom stala vášeň.

V posledných rokoch sú aj preto čoraz populárnejšie aj tzv. furmanské preteky. V nasimulovaných podmienkach sa môže vďaka nim aj široká verejnosť dozvedieť viac o ťažkej práci v lese. Fascinujúca je predovšetkým dokonalá súhra človeka so zvieraťom. Rovnako udivuje šikovnosť či obratnosť koní, a v neposlednom rade vyniká aj ich sila.

Prvý pretek sa uskutoční v Hričovskom Podhradí už 14. januára


Prvé podujatie furmanských pretekov v sezóne 2017 sa uskutoční už 14. januára 2017, premiérovo v obci Hričovské Podhradie. Pre súťažiacich sú pripravené tradičné disciplíny ako je furmanský slalom, práca s drevom či ťažký ťah. Do Hričovského Podhradia vás všetkých srdečne pozýva hlavný organizátor, pán Pavol Blaško.

Vstup je voľný, a okrem zážitku z pretekov, sa môžete tešiť aj na chutné občerstvenie. Podujatie začína v sobotu 14.1.2017 ráno o 9:00 hodine.


Miesto: -
Dátum: 14.01.2017 - 09:48





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu