Muža z Kysúc polícia obvinila z popierania holokaustu


Foto: Muža z Kysúc polícia obvinila z popierania holokaustu Foto: Ján Šolc

Mariána Magáta, ktorý kandidoval v uplynulých parlamentných voľbách za Kotlebovu ĽSNS, polícia obvinila z popierania holokaustu. „Môžeme potvrdiť, že Marián M. je obvinený z trestného činu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. Vyšetrovanie stále pokračuje vykonávaním procesných úkonov,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Na kandidátke sa Magát nachádzal na 88. pozícii, pričom toto číslo je neonacistický akronym pre pozdrav “Heil Hitler”. Číslo H je v abecede 8. v poradí, 88 teda vyjadruje skratku HH ako začiatočné písmena uvedeného pozdravu.

Marián Magát bol v minulosti už viackrát vyšetrovaný, spoluorganizoval protesty proti islamizácii a založil skupinu Vzdor Kysuce. Tá pôsobí na severnom Slovensku a je známa aj tým, že v trénuje v lesoch a v minulosti o sebe jej členovia prehlásili, že sú pripravení v prípade krízy nahradiť prácu polície a armády.

Samotný Magát na svojom Facebooku uviedol, že obvinenie považuje za prejav strachu z toho, že v „...župných voľbách môže zabodovať stavbár s vlastným názorom a pohľadom na dejiny…“. Na akú funkciu chce v župných voľbách kandidovať zatiaľ nie je známe.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu