VIDEO: Na sídlisku Hliny úradujú vykrádači áut, kamera zachytila zrejme aj autá páchateľov


Foto: VIDEO: Na sídlisku Hliny úradujú vykrádači áut, kamera zachytila zrejme aj autá páchateľov

Polícia v Žiline eviduje viacero prípadov vykradnutia motorových vozidiel na sídlisku Hliny. Krádeže sa stali vo všetkých prípadoch v noci. Jeden z prípadov, ktorý zachytila aj bezpečnostná kamera, sa stal tento mesiac na ulici Hlinská, pred Hotelovou akadémiou. V nočných hodinách, v čase okolo 03:00 hod. páchateľ prišiel k vozidlu Volkswagen a rozbil zadné pravé okno. Zo sedačky odcudzil zabudnutú ale prázdnu diplomatku (pánsku tašku). Majiteľovi auta vznikla škoda len na poškodenom okne.

Celý incident zachytila bezpečnostná kamera, ktorej záznam sa nachádza nižšie. Na videu vidno, ako jeden páchateľ dáva v uličke pozor a druhý muž, vysoký asi 180 cm, chudej postavy s čiernou bundou a kapucňou zvláštnou chôdzou prichádza k vozidlu a následne ho v rýchlosti vykradne.

V prípade, že poznáte osobu z videa, kontaktujte žilinskú políciu na bezplatnom čísle 158 alebo našu redakciu. Zároveň vás upozorňujeme na zvýšenú ostražitosť aj počas silvestrovských a novoročných osláv, kde môžu páchatelia využiť hluk z delobuchov a ohňostrojov na krádeže.

Druhý prípad zo sídliska Hliny sa stal na ulici Gabajova. Zlodej na aute rozbil okno a zo sedačky odcudzil krabicu, ktorá však bola prázdna. Majiteľovi vozidla ale spôsobil relatívne vysokú škodu poškodením okna a dverí. Škoda sa odhaduje na zhruba 600 eur. Podľa našich informácií existuje aj kamerový záznam, ktorý zachytáva, že okolo vozidla sa pohybuje čierna Alfa Romeo so žilinskými poznávacími značkami a šedý Fiat Brava. Vozidlo Fiat Brava nemalo podľa záznamu žiadne poznávacie značky.


Nenechávajte si v autách cenné veci a ak je to možné, parkujte na osvetlených miestach.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu