Vďaka jednoduchému triku zmiernite strach psíkov z pyrotechniky


Foto: Vďaka jednoduchému triku zmiernite strach psíkov z pyrotechniky Foto: 8statekate.net

Koniec roka sa nezadržateľne blíži, a mnohí ľudia sú pripravení odpáliť poriadny ohňostroj. Pyrotechnika však spôsobuje našim domácim miláčikom veľký strach a stres. Mnohé psíky sú vydesené, niektoré majú panický strach zo silných výbuchov. Nepodceňte situáciu a využite jednoduchý trik, vďaka ktorému zmiernite utrpenie svojho psíka.

Na sociálnych sieťach koluje ukážka jednoduchej metódy, ktorá chráni domáce zvieratá pred zvukovými efektami pyrotechniky. Ide o neškodnú metódu, na rozdiel od kvapiek na spanie a liekov proti bolesti či iných prípravkov, ktoré “oblbnú” vášho domáceho miláčika. 

Metóda sa nazýva “Tellington TTouch” a pozostáva z telového zábalu vo forme látky, ktorú previažete cez telo psíka. Nervový systém spracováva zmyslové informácie z tela, a vďaka jemnému tlaku látky, ktorú má pes na sebe, vzbudzuje u neho pocit pokoja.

Tlak látky na telo aktivuje parasympatikový nervový systém, čo je oblasť nervového systému, ktorý upokojuje, znižuje stres a navodzuje pocit harmónie. Zvyčajne je pás umiestnený na tele zvieraťa v tvare osmičky. Ako môžete vidieť na inštruktážnom obrázku, zábal prechádza okolo hrude cez chrbát a dosahuje na zadnú časť tela.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: miwoof.blogspot.sk