Novoročný ohňostroj v Žiline neodpália o polnoci, ale až na Nový rok o 18:00 hod.


Foto: Novoročný ohňostroj v Žiline neodpália o polnoci, ale až na Nový rok o 18:00 hod. Foto: ilustračné

Mnohí Žilinčania sa nás v posledných dňoch pýtajú, či a kedy bude odpálený mestský novoročný ohňostroj. Ešte v súvislosti s príchodom Mikuláša a otvorením Vianočných trhov v Žiline sme vás informovali, že ohňostroj je naplánovaný na Nový rok o 18:00 hod. 

Novoročný ohňostroj bude v Žiline odpálený v nedeľu 1. januára 2017 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla, a to z dôvodu, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj malé deti. Odpálenie ohňostroja v stanovený čas mesto Žilina nepovažuje za nič nezvyčajné, vychádza z podobných udalostí, ktoré sa konajú aj v iných mestách v rôznych častiach sveta.

Podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu takto vedenie mesta reaguje na požiadavky občanov.„Reflektujeme požiadavku verejnosti, ktorá nám pripomenula, že o polnoci značná časť detí spí. Odpáliť ohňostroj v inom čase sme sa rozhodli preto, aby ho mohli vidieť aj tí najmenší,“ uviedol hovorca.

Na námestie by podľa predpokladu mohlo prísť viac ľudí ako o polnoci, keďže v centre mesta sa na prelome rokov nekoná žiadny program.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu