Osobnosti Žilinského kraja pre rok 2017 môže navrhnúť každý


Foto: Osobnosti Žilinského kraja pre rok 2017 môže navrhnúť každý

Aj v roku 2017 bude Žilinský samosprávny kraj udeľovať prestížne ocenenie kraja, laureátov môžu navrhnúť sami obyvatelia Žilinskej župy. Ak poznáte mimoriadneho človeka, ktorý sa výrazne pričinil k rozvoju a prezentácii Žilinského kraja, neváhajte a pošlite svoju nomináciu. Kraj už začiatkom decembra ocenil šiestich mužov, z ktorých traja získali Cenu ŽSK a traja Pamätnú plaketu ŽSK za celoživotnú prácu.

Ceny ŽSK za rok 2016


Viliamovi Gruska
za mimoriadny celoživotný prínos pri uchovávaní a zveľaďovaní tradičnej ľudovej kultúry v Žilinskom kraji a na Slovensku

Štefan Köhler
za mimoriadny prínos v oblasti zdravotníctva v Žilinskom samosprávnom kraji

Štefan Svitko
za dlhoročné mimoriadne motocyklové úspechy a reprezentáciu Žilinského kraja na Slovensku i v zahraničí

„Rád by som vyzval všetkých, ktorí vedia o niekom výnimočnom, aby poslali svoj tip na Úrad Žilinského samosprávneho kraja,“ uviedol žilinský župan Juraj Blanár. Návrhy možu obyvatelia posielať v písomnej podobe poštou, osobne alebo e-mailom až do konca augusta 2017. Musia obsahovať charakteristiku zásluh navrhovaných osôb, ich súhlas s nomináciou a zdôvodnenie predloženého návrhu.

V minulosti boli už ocenení športovci Jaroslav Katriňák, Michal Martikán, Peter Sagan či atlétka Lucia Hrivnák Klocová. Z ďalších významných osobností získali ocenenie župy aj Milan Rúfus, Ján Chryzostom kardinál Korec, Jozef Ciller, Štefan Pelikán alebo Marcela Laiferová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK