Žilinskí colníci a daniari pomáhali sociálne slabším, odovzdali im viac ako 700 kusov oblečenia


Foto: Žilinskí colníci a daniari pomáhali sociálne slabším, odovzdali im viac ako 700 kusov oblečenia Foto: financnasprava.sk

V predvianočnom čase sa rozhodli pomôcť aj žilinskí colníci a daniari. Žilinský colný a daňový úrad vyhlásil aj tento rok zbierku pre svojich zamestnancov. Tí sa spojili, aby obliekli ľudí z kempu pre sociálne slabších do čistých a teplých vecí. V rámci organizovanej zbierky vyzbierali viac ako 700 kusov prevažne zimného šatstva. Do zbierky sa zapojilo naozaj veľké množstvo pracovníkov úradov.

Vďaka všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, tak bolo možné pomôcť až 711 kusmi vecí. Medzi vyzbieraným oblečením boli zimné bundy, svetre, šále, rukavice, čiapky, ale aj osušky a uteráky. Tento rok boli všetky vyzbierané veci venované pre Občianske združenie v Martine - Priekope, kde v ich kempe pre ľudí bez domova žije asi 40. Ľudia sú rôznych vekových kategórií, od malých dvojročných detí až po staršie osoby. 

Odovzdávanie zbierky priamo v kempe bolo podľa informácií z webu Finančnej správy veľmi dojímavé. Veci z auta si odnášali s vďakou a tešili sa z každej maličkosti.

Bol medzi nimi aj ich úžasný vedúci so srdcom na správnom mieste. Vedel, že práve títo ľudia ho potrebujú. Pred štrnástimi rokmi sa všetkého vzdal, zhromaždil ich okolo seba a v práci a pridelených úlohách im našiel zmysel života.

Zbierka nebola pre žilinských colníkov a daniarov jedinou, ktorej sa tento rok zúčastnili. Centru pre obnovu rodiny v Prešove odviezli 460 ks zväčša nových uterákov, osušiek, obliečok, utierok a škatule s potravinami, drogériou, školskými potrebami aj spoločenskými hrami…


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: financnasprava.sk