Na Solinkách odstránili ďalšie bilbordy z mestských pozemkov


Foto: Na Solinkách odstránili ďalšie bilbordy z mestských pozemkov
Galéria: 9 fotiek

Stránka s názvom Verejny_Smog, ktorá funguje na sociálnej sieti Facebook, nedávno poukázala na dva spílené bilbordy na ulici Obvodová, na sídlisku Solinky. Správca stránky položil ľuďom otázku, kto môže stáť za likvidáciou reklamných plôch. Ľudia reagovali na bilbordy, ktoré zostali po likvidácií na zemi, rôzne. My sme zisťovali, ako to s likvidáciou reklám bolo naozaj.

Hovorca mesta Pavol Čorba potvrdil, že ide o aktivitu Mesta Žilina. „Áno, ide o aktivitu mesta, teda tie bilbordy, ktoré sú postavené „načierno“, mesto zo svojich pozemkov odstráni,“ uviedol.

Pracovníci firmy, ktorá má na starosti odstraňovanie nelegálnych bilbordov, najskôr vykonali ich zrezanie a následne, až o niekoľko dní ich z miesta odviezli. Bilbordy boli teda položené na zem koncom jedného týždňa a hneď začiatkom toho nasledujúceho po ne prišlo nákladné vozidlo. 

Podľa katastrálnej mapy sa reklamné plochy na Obvodovej ulici nachádzali na metských pozemkoch. Podobný prípad nám nahlásili čitatelia aj na Košickej ulici a ulici Vojtecha Spanyola. Aj na týchto miestach došlo k spíleniu ďalších reklamných plôch. 


Naše mesto je doslova zaplavené nelegálne postavenými bilbordami, ktoré často ohrozujú aj bezpečnosť cestnej premávky. Vedenie mesta spustilo odstraňovanie takýchto bilbordov ešte minulý rok, 9.novembra. Nelegálne reklamné plochy na území mesta sú a budú ďalej postupne demontované na základe súdneho príkazu.

Demontované bilbordy budú odvezené do areálu Dopravného podniku mesta Žiliny, s.r.o., kde si ich môže vlastník po dobu 6 týždňov a vyplatení všetkých nákladov mestu Žilina spojených s odstránením vyzdvihnúť. V opačnom prípade budú bilbordy postúpené na likvidáciu.

Odhaduje sa, že na území mesta je zhruba 3 000 nelegálnych reklamných pútačov. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu