Študenti rozdali mikulášske balíčky bezdomovcom, obsahovali aj hygienické potreby


Foto: Študenti rozdali mikulášske balíčky bezdomovcom, obsahovali aj hygienické potreby

Mladí študenti sa opäť zapojili do dobročinnej akcie, kedy ešte počas mikuláša mysleli aj na tých, ktorých spoločnosť vylúčila na samý okraj. Pritom často nie vlastnou vinou musia bezdomovci tráviť najkrajšie chvíle v roku bez podpory blízkych.

„Všetci prežíváme tie najkrajšie chvíle v kruhu najbližších. Ale musíme myslieť aj na tých, ktorí to v živote nemajú ľahké. Rozhodli sme sa uskutočniť pre osoby, ktoré nemajú strechu nad hlavou, Mikulášske potešenie,“ spresnila Adriana, ktorá v Žiline študuje Fakultu humanitných vied spolu s ostatnými dobrovoľníkmi.

Bezdomovci prijali darčeky veľmi srdečne, od radosti dokonca zaspievali

Aj samotní obdarovaní takúto pomoc prijali vrúcne, na oplátku sa snažili kúsok radosti vrátiť. A to originálnym spevom. Aj nespievajúci kolegovia však boli odmenení rovnako, a to malými maškrtami, ale aj praktickými vecami.

„Boli veľmi milí a srdeční, jeden pán nám schuti zaspieval. Za odmenu sme im dali balíčky, ktoré obsahovali jedlo, minerálku a aj hygienické potreby, ktoré sa im určite zídu,“ dodala študentka Adriána za tím mladých ľudí, ktorí sa takto rozhodli spríjemniť predvianočný čas ľuďom bez domova.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu