Trojica mladých študentov posypala chodníky v úsekoch, kde často dochádza k úrazom


Foto: Trojica mladých študentov posypala chodníky v úsekoch, kde často dochádza k úrazom
Galéria: 4 fotky

Traja mladí študenti Žilinskej univerzity v Žiline posypali, v rámci školského projektu, rizikové úseky posypovou soľou. „Rozhodli sme sa po konzultácii so známymi posypať rizikové úseky v rámci Žiliny, kde dochádzalo k úrazom, a teda zamedziť ďalším zraneniam,“ uviedol študent Miroslav.

Pri výbere schodísk a chodníkov sa trojica zamerala najmä na problematické úseky, ktoré ľudia pravidelne používajú. „Prvé miesto bolo schodisko medzi Jednotou a Mozzolani fitness centrom na Jedlíkovej ulici. Z rozprávania vieme, že sa na tomto mieste stal nejeden úraz. Ďalšie miesto, ktoré sme posypávali, je most ktorý spája Hliny 6 a Solinky, pri zástavke Centrálna. Tam sme poyspali celé schody, na jednej aj na druhej strane, a taktiež aj celý most. Ďalšie miesto bolo menšie schodisko na Hlinách 6 medzi Lidlom a herňou, ktoré často využívajú najmä dôchodci z neďalekých panelákov,“ spresnil Miroslav časť posypaných lokalít.

Posyp trval 7 hodín, spolu minuli 80 kilogramov posypovel soli

Medzi ďalšie patril napríklad chodník neďaleko zastávky Poštová na Vlčincoch, posypy prebehli aj na iných sídliskach ako sú Hliny 7, 8, Centrum či Bôrik. Počas práce sa študenti stretli s pozitívnymi ohlasmi okolia. „S poďakovaním sme sa stretli na moste, ktorý spája Hliny 6 a Solinky. Poďakoval nám starý pán, ktorý každú zimu sám, na vlastné náklady, posypáva schody pri moste a aj samotný most. Pri každom mieste nás však videli náhodní okoloidúci,“ spresnil ďalší z dobrovoľníkov Daniel.

Trojica sa presúvala medzi trasami osobným automobilom, napriek tomu im trvalo posypať niekoľko úsekov takmer 7 hodín. „Začali sme o siedmej ráno a skončili približne o druhej poobede. Minuli sme približne 80 kg posypovej soli, ktorú sme zakúpili v Kinekuse na Kamennej ulici. Túto soľ sme zakúpili z vlastných nákladov,“ uzatvára Miroslav za študentov, ktorí navštevujú Fakultu humanitných vied Žilinskej univerzity v Žiline.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu