Na sídlisku Vlčince sa začalo pracovať na vybudovaní ovocného sadu


Foto: Na sídlisku Vlčince sa začalo pracovať na vybudovaní ovocného sadu
Galéria: 3 fotky

Pred zhruba rokom sme vás informovali o tom, že na sídlisku Vlčince by mohol vyrásť ovocný sad. Na Dobšinského ulici sa nachádza asfaltová plocha, ktorá v súčasnosti nemá žiadne využitie. Preto prišiel nápad, ako vymeniť rozpadnutý asfalt za zeleň. Konkrétne za ovocné stromy. Súčasťou príprav bol aj prieskum, ktorý bol vykonaný ešte 14.decembra minulého roka. Za projektom stojí poslankyňa Iveta Martinková, ktorá aktívne pracuje na tom, aby sa podarilo projekt zrealizovať čo najskôr.

Mnohí obyvatelia sídliska však stále netušia, čo sa v ich okolí chystá. Majú obavy, aby na mieste starého ihriska nevyrástla ďalšia betónová stavba. „Chcel by som Vás poprosiť, či by ste mohli prešetriť výstavbu na ihrisku, na Dobšinského ulici. Chcem len vedieť, či sa tam náhodou nemieni stavať ďalší panelák, keďže informačná tabuľa tam nie. Veľmi pekne ďakujem,“ napísal jeden z našich čitateľov.

Obyvatelia sa nemusia obávať, pretože bývalé asfaltové ihrisko bude nahradené zeleňou a na jeho mieste sa vytvorí oddychová zóna.


Práce na realizácii sa začali

Podľa našich informácií sa už na realizácii projektu začalo pracovať. Stavba bola zahájená, celý priestor je oplotený. Pracovníci počas prvého dňa odstraňovali zbytky asfaltu. Pracovná aktivita bude v najbližších dňoch veľká,“ uviedla poslankyňa Iveta Martinková. 

Sad by mal mať rozlohu viac ako 1800 metrov štvorcových a primátor mesta ho označil za pilotný projekt revitalizácie zanedbaných priestorov na sídliskách. Vďaka revitalizácií vznikne nový priestor určený nielen pre oddych a budú ho môcť využívať všetci obyvatelia sídliska. 

Priebeh realizácie budeme sledovať a prinášať vám aktuálne informácie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu