Železničiari budú brúsiť koľajnice na trati Lietavská Lúčka - Rajec, 19. decembra platí výluka


Foto: Železničiari budú brúsiť koľajnice na trati Lietavská Lúčka - Rajec, 19. decembra platí výluka

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) uskutočnia dňa 19. decembra, v čase od 9.00 h. do 15.00 h. strojné brúsenie koľajníc medzi železničnými stanicami Lietavská Lúčka a Rajec. V uvedenej dobe na tomto úseku budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusovou dopravou.

Zamestnanci ŽSR vykonajú brúsenie koľajníc na 3,6-kilometrovom úseku v blízkosti železničných priecestí. Práce sa budú realizovať od železničnej stanice Lietavská Lúčka za zastávku Porúbka a dotknú sa zabezpečených železničných priecestí na ceste III. triedy č.2102 do obce Lietava (s jedinečným identifikačným číslom SP1944), cesty III. triedy č. 2104 do obce Lietavská Svinná (SP1946), na ceste I. triedy č. 64 za obcou Porúbka (SP1948) a na ceste III. triedy č. 2084 do obce Turie (SP1949).
Brúsenie koľajníc je preventívne opatrenie ŽSR za účelom zachovania predpísanej šuntovej citlivosti zabezpečovacích zariadení na železničných priecestiach pri prejazde ľahkých vlakových súprav osobnej dopravy. Šuntová citlivosť definuje minimálnu priliehavosť medzi kolesami vlaku a koľajnicami, pri ktorej ešte dôjde k uzavretiu elektrického koľajového obvodu a aktivácii svetelnej a zvukovej výstrahy na železničnom priecestí.

Zároveň ŽSR budú vykonávať aj bežnú údržbu trate – doťahovanie upevňovadiel koľajníc na podvaloch a orezávanie drevín s cieľom zabezpečiť dobré výhľadové pomery na trati. Uvedené činnosti ŽSR vykonávajú vlastnými personálnymi aj strojnými kapacitami. Počas dennej výluky bude železničná prevádzka na traťovom úseku Lietavská Lúčka - Rajec obmedzená, dôjde k odrieknutiu vybraných vlakov osobnej dopravy, ktoré nahradia autobusy.

Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

ŽSR prosia cestujúcich železničnou dopravou aj účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami, ku ktorým môže dôjsť v dôsledku výlukovej činnosti a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSR