Na Vlčincoch prišli obyvatelia o 12 parkovacích miest, vlastník ich označil a zablokoval


Foto: Na Vlčincoch prišli obyvatelia o 12 parkovacích miest, vlastník ich označil a zablokoval

Obyvatelia Trenčianskej ulice na sídlisku Vlčince zostali prekvapení, keď zistili, že zhruba 12 parkovacích miest pred ich panelákom bolo zablokovaných rampami. Miesta boli navyše označené novým vodorovným dopravným značením a zvislými značkami. Niektorí z obyvateľov sa začali o celú vec zaujímať a oslovili aj miestnu poslankyňu Ivetu Martinkovú. „Áno viem o tom, už sa mi ľudia sťažovali,“ uviedla.

Obyvatelia si mysleli, že niekto si bez vedomia mesta vyhradil parkovacie miesta pre seba. Situácia je však úplne iná. Poslankyňa pracovala na zistení bližších informácií, pričom z odboru dopravy na Mestskom úrade v Žiline jej bolo povedané, že sa jedná o súkromné parkovisko. To by malo podľa získaných informácií z katastra patriť súkromnej spoločnosti PMF INVEST s.r.o. a malo by byť súčasťou bytového domu, ktorý sa nachádza hneď vedľa prevádzky TESCO.



Pozemky pod parkoviskom spoločnosť podľa katastra vlastnila už dlhšie, no parkovanie na ňom nijak neobmedzovala. Pre nedostatok voľných parkovacích miest, ktorý je na sídlisku Vlčince, sa pravdepodobne až teraz rozhodla vyhradiť si ich.

V prípade, že vlastník sa rozhodol označiť si parkovacie miesta a umožniť parkovanie len obyvateľom bytového domu, ostatní obyvatelia Trenčianskej ulice prídu o značný počet parkovísk. Donedávna na plochách parkovali autá obyvateľov, ale aj zákazníkov neďalekých obchodov a prevádzok. Situácia sa po zneprístupnení dvanástich plôch zmenila a ľudia musia hľadať iné miesta na najbližších uliciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu