Mikuláš spolu s primátorom rozsvietili vianočný stromček na Mariánskom námestí


Foto: Mikuláš spolu s primátorom rozsvietili vianočný stromček na Mariánskom námestí
Galéria: 3 fotky
Foto: TS Mesto Žilina

Od pondelka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu s primátorom Igorom Chomom. Žilinčania a návštevníci Žiliny si môžu čakanie na najkrajšie sviatky v roku skrátiť v centre mesta aj zastavením sa na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.

Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na Mariánskom námestí sa otvorili brány predvianočnému obdobiu. Primátor mesta Igor Choma privítal s množstvom malých aj veľkých návštevníkov Mikuláša a jeho pomocníkov o 17.00 hod. Žiadne dieťa neobišlo naprázdno a mohlo sa tešiť zo sladkých darčekov.


Tradičné Vianočné trhy plné dobrého jedla, pitia a remeselných výrobkov, ktoré pre všetkých návštevníkov pripravilo mesto Žilina, prebiehajú od štvrtku 1. decembra až do piatku 23. decembra. Predajcovia môžu predĺžiť predaj až do 2. januára 2017. Súčasťou Vianočných trhov je aj charitatívna akcia s názvom Primátorský punč. Vianočný punč za dobrovoľnú cenu bude od pondelka 19. do piatku 23. decembra predávať na Mariánskom námestí primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline.

Klzisko je pripravené až do začiatku nového roka

Pre priaznivcov korčuľovania je pripravené klzisko na Mariánskom námestí. Deti aj dospelí sa môžu bezplatne korčuľovať od štvrtku 1. decembra do pondelka 2. januára 2017. Klzisko tvorí umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená priamo na námestí.

„Dnešným dňom, ktorý sme tak túžobne očakávali, začína vianočné obdobie plné pohody, radosti a pokoja. Mnoho z nás ich strávi v kruhu rodiny a priateľov. Vianočnú atmosféru v centre mesta dotvára okrem Vianočných trhov aj vianočná výzdoba. Pozývam všetkých, aby zavítali na hlavné žilinské námestia a vychutnali si spoločne atmosféru žilinských Vianočných trhov,“ vyslovil Igor Choma.

Mesto Žilina žiada rodičov, aby na Vianočných trhoch na Mariánkom námestí v Žiline, nepúšťali svoje deti do priestoru dreveného betlehemu (pri vianočnom stromčeku) v rámci bezpečnosti, pretože hrozí riziko úrazu a poškodenie drevených sôch. Za pochopenie ďakujeme.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina