Žilinskí rugbisti z Žilina Bears rugby clubu prezimujú na prvom mieste


Foto: Žilinskí rugbisti z Žilina Bears rugby clubu prezimujú na prvom mieste
Galéria: 3 fotky


Poslednú novembrovú nedeľu odohrali žilinskí rugbisti svoj posledný tohtoročný zápas. Víťazstvom v Bratislave podčiarkli vydarenú jeseň a zimu strávia na prvom mieste Respect Development ligy. Na posledný duel tohto roka cestovali hráči Žilina Bears rugby clubu na pôdu Rugby klubu Bratislava v značne pozmenenej zostave oproti prvému pätnástkovému duelu doma proti Piešťanom.

Chýbalo im niekoľko hráčov z roja i útoku, ale napriek užšiemu kádru si so svojím súperom poradili až nečakane jednoznačne. Výhra Žilinčanov sa zrodila už v prvom polčase. V prvých minútach hrali oba tímy skôr rojom, ale potom vyšla Medveďom akcia po krídle a po položení Hanusku a následnej konverzii Hodása viedli 7:0. Žilinčania postupne zatlačili súpera, predviedli viacero útočných akcií a skóre postupne navýšili Hodás, Majerčík a junior Šuták, pričom až na jednu výnimku dokázal Hodás kopnúť aj všetky konverzie.

Defenzíva fungovala Medveďom skvele a v prvom polčase domáci zaznamenali iba tri body vďaka úspešnému trestnému kopu. Žilinčania ani v druhom dejstve nepoľavili, aj napriek striedaniam držali domácich na dištanc, a hoci to viackrát vyzeralo, že Bratislavčania už položia päťku, nestalo sa tak. Naopak, vedenie hostia ešte poistili jedným položením a úspešnou konverziou a do tabuľky si okrem štyroch bodov za výhru pripísali aj plusový bod za štyri položené päťky.

Medvede vedú pred jarnými odvetami, ide o doposiaľ najúspešnejšiu sezónu


V druhej najvyššej súťaži v rugby XV tak majú po dvoch dueloch na konte dve  výhry a pred jarnými odvetami sú na čele Respect development ligy. Spolu s tretím miestom po jesennej časti slovenského sedmičkového šampionátu tak ide o najúspešnejšiu polsezónu v histórii žilinského rugby.

Aj keď sa jesenná časť rugbyovej sezóny na Slovensku už skončila, Žilinčania stále pokračujú v príprave na jarnú časť. Ak si chcete aj vy vyskúšať rugby a máte viac ako 15 rokov, príďte každú stredu s výnimkou prázdnin o 18.30 h do telocvične Gymnázia Varšavská v Žiline.

RK Bratislava – Žilina Bears rugby club 3:33 (3:26)

Zostava a body Žiliny: Martin Maloyer, Bardun, Csanadi, Náter, Hauptvogel, Žiak, Chauvinc, Šefár, Šuták (5), Majerčík (5), Májovský, Bazger, Hanuska (5), Hodás (5+2+2+2+2), Birčiak, striedali: Baláž (5), Lesko, Kolárik.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu