Sneženie zaskočilo cestárov? Cesty na Rajec, Hôrky, Martin a Terchovú sú neprejazdné


Foto: Sneženie zaskočilo cestárov? Cesty na Rajec, Hôrky, Martin a Terchovú sú neprejazdné
Galéria: 9 fotiek

Viacerí čitatelia nás upozorňujú na nebezpečne šmykľavé cesty a neprejazdné úseky, na ktorých je poľadovica. Najhoršia je situácia pod Strečnom, kde sa aktuálne zdržanie pohybuje v čase okolo 40 minút, podobná situácia je aj v smere na Terchovú. Dopravu komplikujú aj nehody, ktoré sa v úsekoch stali. Kamióny a nákladné autá sa šmýkajú aj v smere na Hôrky, kde je poľadovica a cesta nie je upravená.

Noční vodiči nám nahlásili, že videli cestárske autá jazdiť po meste a okolitých obciach v čase okolo 23:30 hod., cesty však neboli zasnežené. Teraz, keď je situácia kritická, vodiči nestretli ani jedno cestárske auto. Viacerí sú nahnevaní z toho, že nie sú ako prvé upravené hlavné ťahy a dôležité cesty, ale údržba sa robí po obciach. Podľa mapy Žilinského samosprávneho kraja sú na cestách v Žiline a okolí aktuálne tri autá vykonávajúce zimnú údržbu ciest. Jedno je v Terchovej, druhé v Lietave a tretie v Rajeckých Tepliciach.

Cesta medzi Rajcom a Žilinou je čistý ľad. Žiadny posyp. Dávajte pozor!“ uviedla jedna z vodičiek. Zdržanie Hôrecká cesta, smer Hôrky, kamióny zostali v kopci stáť, je treba posypať cestu!“ uviedol iný vodič.


V smere do Rajeckých Teplíc sa čaká aj viac ako hodinu. Kolóny siahajú už od Bytčice. 

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline informovalo o viacerých dopravných nehodách, pri ktorých skončili autá v priekope. Pri Rajeckých Tepliciach sa taktiež stala nehoda a auto pri nej zostalo prevrátené na streche. Nehoda sa stala aj pri Gbeľanoch, kde narazilo nákladné auto s návesom do zvodidiel. Z návesu sa mala zosypať hlina a kamene. 


Cesty sú šmykľavé, na mnohých miestach nie dostatočne upravené. Vodiči by mali jazdiť opatrne a prispôsobiť rýchlosť aktuálnej situácii na ceste.

Aktualizácia 09.45 hod.

Pre sneženie v okrese Žilina polícia dokumentuje viacero dopravných nehôd a škodových udalostí a to najmä na týchto úsekoch :

  • cesta 1/18 za Strečnom smer Vrútky (kolóny z oboch strán DN 2x OMV)
  • cesta 2/583 za Tepličkou nad Váhom smer Terchová pri Mobise (popadaný tovar z nákladného vozidla)
  • cesta 2/583 za Krasňanmi smer Terchová (škodová udalosť 2x OMV)
  • cesta 1/64 za Rajcom smer Žilina ( škd. udalosť OMV mimo vozovku - kolóny smer Žilina)
  • Žilina ul. Vysokoškolákov (2x škodová udalosť na uvedenom úseku)
  • zasnežená vozovka na ceste 2/583 z Terchovej na Zázrivú
  • zasnežená vozovka na ceste 1/70 z Istebného smer Dolný Kubín

Pre zhoršené podmienky vplyvom sneženia a námrazy žiadame vodičov o maximálnu opatrnosť a ohľaduplnosť na cestách.

Situáciu sledujeme a správu budeme aktualizovať.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu