V Žiline otvorili unikátny showroom luxusných vozidiel MPSG Group Premium Cars


Foto: V Žiline otvorili unikátny showroom luxusných vozidiel MPSG Group Premium Cars
Galéria: 4 fotky

Enzo Ferrari raz povedal: „Keď o tom dokážeš snívať, dokážeš to aj uskutočniť.“ Slávny výrok zakladateľa rovnomennej automobilovej značky je dokonale výstižný práve pre MPSG Group Premium Cars.

Nespochybniteľným i dobre známym faktom je, že naša krajina sa radí ku globálnym lídrom v pomere vyprodukovaných nových vozidiel v prepočte na jedného obyvateľa. Aj napriek tomu, že Slovensko je v tomto smere automobilovou veľmocou číslo jeden, niektoré luxusné automobilové značky si bolo donedávna možne v prípade záujmu zadovážiť najbližšie len v niektorej z okolitých krajín. Typickým príkladom je aj jednoznačne najzvučnejší „brand“ automobilového priemyslu, teda značka Ferrari.

Práve spomínaný hendikep bol inšpiráciou pre vznik spoločnosti MPSG Group Premium Cars, ktorej luxusný showroom vyrástol priamo v širšom centre Žiliny. Ako inšpirácia pre tento projekt poslúžili luxusné salóny, ktoré môžeme obdivovať, napr. na Champs-Élysées v Paríži. Prvé husle medzi ponúkanými vozidlami tu bude hrať už viackrát spomínaná značka Ferrari. Ako hovorí autor tejto myšlienky, spolumajiteľ a zároveň riaditeľ spoločnosti MPSG Group Premium Cars, pán Lukáš Mastalerz: „Na Slovensku je už v súčasnosti dostatočný počet majiteľov vozidiel Ferrari. Ambíciou spoločnosti MPSG Group Premium Cars je, aby neopakovateľnému čaru ikonickej značky Ferrari okúsili aj ďalší zákazníci.“

Samotné slávnostne otvorenie sa uskutočnilo v piatok 25. novembra. Atmosféru prijemného večera dotvárali okrem nablýskaných vozidiel Ferrari aj krásne ženy, v podobe módnej show vychytených značiek z portfólia Comodo fashion boutique. Príjemná atmosféra večera bola sprevádzaná vtipným komentárom Štefana Skrúcaného a nechýbalo ani vystúpenie Dary Rolins, ktorá sa stala aj pomyselnou krstnou mamou celého projektu.

Pre zaujímavosť prinášame aktuálny prehľad modelov Maranellskej automobilky:

Ferrari California T

Elegantné kupé-kabrio bolo prvým Ferrari, ktoré sa po dlhých rokoch dostalo na prepĺňaný agregát. Motor V8 s podporou turbodúchadla ponúka výkon 560 koní, zrýchlenie z 0-100 km/h za 4,6 s., a maximálnu rýchlosť na úrovni 315 km/h.


Ferrari 488 GTB resp. Ferrari 488 Spider

Nástupca modelu 458 je podľa mnohých považovaný za najlepší superšport vo svojej kategórii. Okrem verzie GTB je k dispozícii aj otvorená alternatíva s označením Spider. Motor V8 Turbo ponúka výkon 670 koní, zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,0 s. a maximálnu rýchlosť na úrovni 330 km/h



Ferrari GTC4 Lusso resp. Ferrari GTC4 Lusso T

Jednoznačne najuniverzálnejšie Ferrari súčasnosti. Okrem štyroch plnohodnotných miest na sedenie ponúka v pôvodnej verzii aj unikátny pohon všetkých kolies. Atmosférický Motor V12 ( resp. V8 Turbo pri Lusso T) ponúka výkon 690 koní (610 koní pri Lusso T), zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,4 s. a maximálnu rýchlosť na úrovni 335 km/h.


Ferrari F12 Berlinetta resp. Ferrari F12tdf

Špičkový model z Maranella poháňa jeden z najúžasnejších motorov súčasnosti. Atmosférický motor V12 s objemom 6,3 litra! Ten komu sa máli môže siahnuť po ešte prepracovanej odľahčenej a výkonnejšej verzii F12tdf. Maximálny výkon 740 koní, resp. 780 koni vo verzii F12tdf, zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,1 s resp. 2,9 pri F12tdf, maximálnu rýchlosť 340 km/h.


Ferrari LaFerrari resp. Ferrari LaFerrari Aperta

Skutočný vrchol ponuky a vlajková loď značky. Hypersport LaFerrari s hybridným pohonom prináša do praxe najnovšie technológie z monopostov F1. O fenoméne tohto modelu svedčí najlepšie fakt, že nedávno predstavená otvorená verzia Aperta v laminovanej sérii bola vypredaná ešte skôr ako sa samotné auto začalo vyrábať. Vozidlo ponúka výkon až 963 koní a maximálna rýchlosť presahuje úroveň 350 km/h.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu