Pre vykoľajený osobný vlak budú meškať viaceré vlaky prechádzajúce cez Žilinu


Foto: Pre vykoľajený osobný vlak budú meškať viaceré vlaky prechádzajúce cez Žilinu
Galéria: 18 fotiek
Foto: ŽSR

Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcich, že kvôli vykoľajeniu osobného vlaku v železničnej stanici Žilina, budú mať všetky vlaky, prechádzajúce cez Žilinu meškanie.

Po tom, ako sa dnes okolo 13.50 hod. vykoľajil osobný vlak, keď smeroval zo Žiliny do Čadce, začala byť premávka na železnici obmedzená. Pri odchode zo stanice došlo na výhybke č. 109 k vykoľajeniu rušňa aj všetkých štyroch vozňov vlakovej súpravy. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil, všetci cestujúci sa dostali bezpečne z vlaku a vrátili sa späť do železničnej stanice.

ŽSR okamžite nasadili všetky sily a prostriedky na odstránenie následkov vykoľajenia. Na miesto bol privolaný špeciálny nehodový žeriav. Po zdokumentovaní nehody bude potrebné vykoľajené vozne a rušeň nakoľajiť, odtiahnuť do stanice, zistiť rozsah poškodenia železničnej infraštruktúry a následne opraviť poškodené časti. Prejazd vlakov cez železničnú stanicu Žilina je možný, avšak bolo potrebné úplne preorganizovať dopravu v stanici, v dôsledku čoho musia cestujúci počítať s meškaním.

Príčiny vykoľajenia sú predmetom vyšetrovania, škody budú vyčíslené dodatočne. Železnice Slovenskej republiky sa ospravedlňujú cestujúcim za spôsobené komplikácie a robia všetko pre odstránenie vykoľajeného vlaku a opravu železničnej infraštruktúry.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSR