Pri Bytči sa takmer zrazili dva vlaky, železničná doprava bola zastavená niekoľko hodín


Foto: Pri Bytči sa takmer zrazili dva vlaky, železničná doprava bola zastavená niekoľko hodín Foto: ilustračné / vlaky.net

Medzi Bytčou a obcou Dolný Hričov takmer došlo k zrážke dvoch vlakov. Vlaky však našťastie zastavili a to vo vzdialenosti okolo 700 metrov od seba. K celej situácii došlo tak, že vlak prichádzajúci od stanice Bytča mal prejsť na červenú na semafore a pokračovať po trati, na ktorej už bol iný vlak. Chybu urobil rušňovodič, ktorý prehliadol signál na zastavenie. K udalosti došlo vo štvrtok večer.

Zrážke zabránila podľa informácií TV JOJ duchaprítomná výpravkyňa. Tá varovala obidvoch strojvodcov, aby okamžite zastavili vlaky. 

Hovorkyňa železníc Martina Pavlíková uviedla, že železničná doprava na úseku Bytča - Dolný Hričov bola úplne zastavená až do 01:00 hod. v noci. Meškania vlakov boli veľké, pre cestujúcich jazdili autobusové linky, ktoré zabezpečovali náhradné spojenie. V Dolnom Hričove zastavil aj vlak spoločnosti RegioJet, ktorý nemohol pokračovať v jazde. Ľudia museli čakať na náhradnú autobusovú dopravu.

Podľa hovorkyne železníc meškalo celkom 6 osobných a 7 nákladných vlakov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu