V Lesoparku bude opäť Zóna bez peňazí


Foto: V Lesoparku bude opäť Zóna bez peňazí

Opäť sa uskutoční akcia, na ktorú môžeš priniesť veci, ktoré už nepotrebuješ a môžu sa zísť niekomu druhému. Zároveň môžeš spraviť radosť sebe a zobrať si z akcie čo poteší teba alebo niekoho, komu vec daruješ. Hoc aj na Vianoce.

Veci to môžu byť rôzne - oblečenie, knihy, hračky, šperky, do domácnosti, či elektronika, .. Jediná podmienka je, nech sú veci funkčné a použiteľné - majú spraviť radosť druhým. Zvyšok je na tebe, môžeš priniesť veci a odísť, môžeš si prísť niečo zobrať a môžeš sa len prísť zúčastniť sprievodných akcii (rôzne workshopy a diskusia - program upresníme nižšie). Alebo aj všetko spolu.

Zóna bez peňazí sa uskutoční súčasne v cca 60 mestách na Slovensku v ten istý deň. Podporuje medzi ľuďmi recyklovanie a výmenu vecí, ktoré už nepotrebujú, no zároveň ich nechcú vyhodiť. Vďaka vám dostanú staré veci nový život.

Ak ľudia prestanú riešiť peňažnú hodnotu vecí a začnú si pomáhať tak, že jeden druhému urobia láskavosť, časom môžu uspokojiť väčšinu svojich potrieb prostredníctvom vzájomnej pomoci a zároveň podporiť recyklovanie vecí, ktoré môžu ešte niekoľko rokov pokojne slúžiť.

Sprievodný program

DISKUSIA
s Kristy a Michalom Vavríkom - iniciátor projektu Kompostuj.me na tému “Kompostujem, teda som (aj v paneláku)”

WORKSHOP 1
šitie vreciek zo starých záclon na nákup ovocia a zeleniny bez igelitových sáčkov

WORKSHOP 2

mozaika zo starých kachličiek

OBČERSTVENIE

Jagger FoodTruck skvelé burgre (aj vege)

Miesto: -
Dátum: 26.11.2016 - 10:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu