Mesto už odstránilo 222 nepovolených billboardov na mestských pozemkoch


Foto: Mesto už odstránilo 222 nepovolených billboardov na mestských pozemkoch

Na včerajšej tlačovej konferencii informoval primátor Igor Choma, okrem iného, aj o pokračujúcej snahe mesta Žilina prečistiť vizuálny smog. K tomu prispievajú aj billboardy, z ktorých je veľká časť umiestnená nelegálne. Ako dodal primátor, k aktuálnemu dátumu sa podarilo mestu Žilina zrušiť už stovky nepovolených plôch.

„Ku dnešnému dňu sme legálne odstránili na území mesta 222 billboardov na pozemkoch, ktoré patria mestu. Niektoré billboardy boli zlikvidované už aj vlastníkmi na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta,“ uviedol Choma s tým, že číslo bolo aktuálne 5 dní dozadu.


Billboardy by už mali len ubúdať, postarala sa o to zmena územného plánu


Víziu nezaťažovať mesto ďalším vizuálnym smogom z reklamy pretavilo mesto aj do reálnej podoby. Výsledkom zmeny územného plánu je zákaz stavať nové reklamné zariadenia s plochou väčšou ako 1 a pol metra štvorcového. Zmena a zákaz sa pritom týka všetkým pozemkov, nielen tých mestských.

„Cez zmenu územného plánu sme presadili to, že sa už nebudú môcť v budúcnosti stavať reklamné zariadenia nad 1,5 metra štvorcového na akomkoľvek území. Teda nielen na majetku mesta, ale aj na pozemkoch, ktoré nie sú majetkom mesta. Samozrejme, že tento proces bude ešte pokračovať,” uviedol Choma s tým, že ďakuje spoločnostiam, ktoré pristúpili k likvidácii plôch korektne.

Snaha mesta tak naďalej pokračuje, zavŕšená by mala byť už budúci rok. „V budúcom roku viem garantovať, že na pozemkoch mesta nebude stáť ani jeden nepovolený billboard,“ uzavrel informácie k tejto téme žilinský primátor.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu