Ochodnica dostala novú cestu za 191 000 eur, otvorili ju včera


Foto: Ochodnica dostala novú cestu za 191 000 eur, otvorili ju včera Foto: TS ŽSK

Dňa 14.11.2016 sa dočkali obyvatelia Ochodnice novej cesty, ktorú otvoril predseda ŽSK Juraj Blanár spolu so starostom Ochodnice Radoslavom Ďuroškom. Ide o ďalší úsek novozrekonštruovanej cesty v smere od železničnej stanice do obce. Cestári s asfaltizáciou začali už minulý rok a dokončiť sa im ju podarilo v novembri 2016.

„Obec vybudovala kanalizáciu, a tým došlo k zničeniu pôvodnej cesty. Bolo nutné ju dostať do zjazdného stavu, a preto som rád, že sa nám podarilo pomôcť obyvateľom a obnoviť celkovo viac ako tri kilometre vozovky,“ priblížil predseda ŽSK. Podľa jeho slov investoval Žilinský samosprávny kraj do tejto cesty III. triedy viac ako 191-tisíc eur.

Starosta Ochodnice tiež zdôraznil, že skvalitnenie infraštruktúry zlepší podmienky pre obyvateľov a prinesie do obce viac života. „Zvýši sa bezpečnosť a prístup pre vodičov. Verím, že aj vďaka takýmto investíciám sa k nám podarí prilákať viac obyvateľov,“ uviedol R. Ďuroška. Ochodnica je ďalšou obcou, v ktorej župa zrenovovala dôležitú prístupovú komunikáciu.

„Na Kysuciach máme 235 kilometrov ciest II. a III. triedy a 150 mostov. Cestári každoročne pracujú na jednotlivých úsekoch a snažíme sa tak zlepšovať stav komunikácií v našej pôsobnosti. Začiatkom novembra sme odovzdali cestu v Rakovej, teraz v Ochodnici a samozrejme, rovnako asfaltujeme i v ostatných župných regiónoch,“ informoval riaditeľ odboru dopravy ŽSK Ivan Mokrý s tým, že plán opráv Žilinskej župy zahŕňa aj tie najakútnejšie úseky. „Čo sa týka Kysúc, čaká nás ešte napríklad cesta z Turzovky na Semeteš a pokračovať budeme aj medzi Staškovom a Klokočovom. Teraz však veľa závisí od počasia, keďže venovať sa budeme najmä zimnej údržbe,“ uzavrel I. Mokrý.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK