Športovú halu na Rosinskej ceste otvoria na budúci rok, cena rekonštrukcie je 800 000 eur


Foto: Športovú halu na Rosinskej ceste otvoria na budúci rok, cena rekonštrukcie je 800 000 eur
Galéria: 2 fotky

Športová hala v areáli Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline aktuálne prechádza komplexnou rekonštrukciou. Túto jedinečnú budovu sa rozhodla Žilinská župa obnoviť a vytvoriť z nej moderné športovisko. Halu sa už podarilo kompletne zatepliť a vymeniť na nej okná a dvere. Nová bude aj palubovka a podlaha v hľadisku.

Žilinský kraj práce odhaduje na 800-tisíc eur, pričom ich súčasťou je aj rekonštrukcia sociálnych zariadení na prízemí i poschodí, výmena vzduchotechniky a elektroinštalácie. Ako priblížil riaditeľ odboru investícií ŽSK Vladimír Majtán, v hale sa nachádza hracia plocha na rôzne športy, preto ju bolo nutné prispôsobiť.

„Hrať sa tu dá futbal, futsal, volejbal, basketbal, hádzaná, florbal a tiež bedminton. Hraciu plochu sme predĺžili a musíme preto sčasti posunúť basketbalové koše a vytvoriť nové vrty pre volejbalové stĺpiky. Zložité bolo tiež statické podchytenie stropu telocvične, kde sa nám stretávajú okná so strechou,“ vysvetlil niektoré z problematických častí prác V. Majtán.

Rekonštrukcia športovej haly je druhou etapou obnovy areálu Spojenej školy na Rosinskej ceste. Prvá etapa zahŕňala zateplenie internátu.


Žilinský samosprávny kraj sa chce prostredníctvom eurofondov uchádzať o zateplenie samotnej budovy školy a jedálne. Kraj od roku 2006 do tejto školy investoval už 2,8 milióna eur. V areáli SŠ na Rosinskej ceste prebehla v tomto roku aj rekonštrukcia vzduchotechniky v školskej jedálni a žiaci budú môcť čoskoro využívať už aj novú posilňovňu, ktorá vznikla prestavbou rezbárskej dielne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu