Cesta pod Strečnom je uzavretá, vodiči ignorujú dopravné značenie, kamionisti jazdia cez Terchovú


Foto: Cesta pod Strečnom je uzavretá, vodiči ignorujú dopravné značenie, kamionisti jazdia cez Terchovú
Galéria: 4 fotky

Dnes platí prvá zo šiestich víkendových uzávierok cesty pod Strečnom. Dopravné značenie odkláňa nákladnú i osobnú dopravu na viacerých miestach v Žiline, ale aj na cestách mimo žilinského kraja. Vodiči sú tak na uzavretú cestu včas upozornení. Problém však nastáva vtedy, keď si mnohí z nich nevšímajú dopravné značenie, alebo, keď sa pokúšajú cez Strečno dostať aj napriek uzávierke cesty.

Navštívili sme osobne miesto, kde prebiehajú práce pod Strečnom. Podľa informácií od jedného z pracovníkov sa okolo závor pokúšalo prejsť niekoľko vodičov, najčastejšie nákladných vozidiel. Nepomohli však ani výhovorky a polícia ich nasmerovala na obchádzkovú trasu. Najviac je vodičov osobných áut, a to z Českej republiky, Poľska či Rakúska. Tí blúdia po obci Strečno a na parkovisku pod hradom sa pýtajú polície a obyvateľov obce, ako pokračovať ďalej, po obchádzke. Jeden z kamionistov prišiel dokonca aj napriek zákazu až pod hrad, kde ho policajti otočili a o pár desiatok minút sa vrátil cez obec Strečno. Vodič z Turecka žiaľ nepochodil a musel napokon ísť po obchádzke. 

Česky hovoriaci pracovník, ktorý pracuje na zabezpečení skalnatého brala nám uviedol, že dnes prebiehajú len prípravné práce a naťahovanie lán a upevňovanie kotiev. V priebehu zajtrajška sa začne pracovať na zaistení brala. Pracovníkom počasie veľmi nepraje, poletuje sneh a teplota sa pohybuje okolo 1°C. 

Dostali sme tiež hlásenie od obyvateľov obce Terchová, ktorí sa sťažujú na prechádzajúce kamióny. Ich vodiči totiž nerešpektujú zákaz pre nákladné autá a prechádzajú po obchádzke Terchová - Zázrivá. V obci Zázrivá však už podľa vašich informácií na nich čaká policajná hliadka, ktorá pravdepodobne pokutuje.


„Poľským kamionistom zákaz nič nehovorí a jazdia cez Terchovú. Obmedzujú premávku na konci Terchovej smer Zázrivá, Na konci Zázrivej, pri odbočke na Zázrivá-Biela ich už policajti odstavujú a riešia, uviedol jeden z vodičov.

Zdá sa, že aj napriek veľkej medializácii a dopravnému značeniu vznikajú komplikácie s dopravou. Situáciu budeme sledovať aj počas ďalších dní, kedy budú platit uzávierky a aktuálne informácie prinesieme.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu