Kúpaliská Žilina a okolie - kde sa okúpete tento rok?


Foto: Kúpaliská Žilina a okolie - kde sa okúpete tento rok?
Galéria: 6 fotiek

Prinášame Vám krátky prehľad, v ktorom nájdete kúpaliska v Žiline a blízkom okolí. Ku každému sme sa snažili uviesť aj základné informácie a cenu lístka pre dospelého človeka. V našom zozname sa nachádza 6 kúpalísk v rôznych vzdialenostiach od Žiliny. Veríme,že si medzi nimi nájdete svojho favorita.

Letné kúpaliská Mestská krytá plaváreň Žilina

Začíname klasikou a to tým, čo je nám Žilinčanom najbližšie. Letné bazény MKP Žilina vám v rámci svojho vonkajšieho areálu ponúknu 2 bazény (dĺžka 50 m), detský bazén a stánky s občerstvením. Nechýba ani volejbalové a detské ihrisko
Vzdialenosť zo Žiliny: 0 km
Cena lístka: letné bazény / celodenný  4,00€
Web: www.plavarenzilina.sk

Termálne kúpalisko Stráňavy

Druhým v poradí je termálne kúpalisko v Stráňavách, ktoré pôvodne nemalo byť otvorené. Vďaka angažovanosti občanov, o ktorej sme písali aj my, je nakoniec otvorené. Kúpalisko má dva bazény - veľký bazén (50x23,5m) a detský bazén (12x8m) s teplotou vody 24-26 °C.

Vzdialenosť zo Žiliny: 10 km
Cena lístka: Celodenný vstup od 15 rokov 3,00€
Web: www.aquaeden.sk

Termálne kúpalisko Laura

Kúpalisko Laura sa nachádza v Rajeckých Tepliciach, priamo pod vyhliadkovými vrchom Skalky. Nájdete tu 2 bazény s teplotou vody okolo 26°C. Tiež je možnosť zahrať si minigolf, plážový volejbal, nohejbal či iné.

Vzdialenosť zo Žiliny: 15 km
Cena lístka: celodenný lístok 4€, v sobotu a nedeľu 5€
Web: www.spa.sk

Termálne kúpalisko Veronika

Asi najväčším komplexom je termálne kúpalisko Veronika v Rajci. Ponúka 8 bazénov, pričom ten najväčší má 50x21 metrov a teplota vody je približne 26 °C. Nájdete tu aj tobogán či iné atrakcie.

VzdialenosťVzdialenosť zo Žiliny: 21 km
Cena lístka: celodenný 5€, v sobotu a nedeľu 7€
Web: www.veronika-rajec.sk

Kúpalisko Bytča

Menšie kúpalisko bez termálnej vody. Teplota vody okolo 23 až 25 stupňov. Ponúka návštevníkom 1 netermálny bazén za priaznivú cenu.

Vzdialenosť zo Žiliny: 20 km
Cena lístka: celodenný 2,5€ 
Web: www.facebook.com/KupaliskoBytca

Kúpalisko Višňové

Relatívne blízko je aj kúpalisko Višňové. Vymyká sa bežným štandardom kúpaliska, pretože areál je sprístupňovaný v letných mesiacoch (júl a august) denne v prípade pekného počasia v čase od 9. do 21.30 hod. Využívanie areálu, ktorý spravuje obec je bezplatné. Kúpalisko nemá plavčíka ani zdravotnú službu a jeho využívanie je preto na vlastnú zodpovednosť

Vzdialenosť zo Žiliny: 9 km
Cena lístka: celodenný 0€ 
Web: http://www.visnove.sk/Turistika/kupalisko.html

Toľko kúpaliská v Žiline a okolí. Ktoré kúpalisko v Žiline či okolí je najlepšie? To môžete rozhodnúť aj Vy! Prejdite na našu anketu ohľadom kúpalísk a vyberte to, ktoré je podľa Vás najlepšie




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu