Na Solinkách prebieha výsadba nových stromov, časť z nich však môže ohrozovať deti


Foto: Na Solinkách prebieha výsadba nových stromov, časť z nich však môže ohrozovať deti Foto: čitateľ

Na žilinskom sídlisku Solinky prebieha aktuálne rekonštrukcie chodníkov a s ňou súvisiace vysádzanie novej zelene. Niektorí čitatelia však nie sú čiastočne spokojní s jej umiestnením, keďže môže ohrozovať deti - napríklad počas sánkovania. „Na Solinkach prebiehajú všelijaké prerábky chodníkov, výsadba stromov a tak. Napríklad stromy na Limbovej sú však postavené na hlavu, už roky je tam spravený kopček pre deti na sánkovanie, a oni tam teraz umiestnia stromy,” uviedla rozhorčená čitateľka Andrea.

Na výsadzbu stromov reagoval aj ďalší čitateľ: „Ak tam teda sadia stromy, tak za hojdačkou, pod kopcom, kde sa sánkujú deti…“ uviedol Peter. S otázkou ohľadom takejto výsadby stromov sa v závere dnešného zastupiteľstva obrátil na primátora aj poslanec za obvod Solinky Peter Cibulka. „Keď sa budú sánkovať, či to nebude nebezpečné pre deti. Radšej by som uprednostnil bezpečnosť detí, ide len o pár stromčekov,“ uviedol Cibulka.

Názory obyvateľov sa líšia, časť chce na sídlisku pokoj


Na otázku poslanca odpovedal primátor tým, že názor obyvateľov na Solinkách je roztriešetený, a zatiaľčo jedna časť považuje výsadbu stromov v takejto blízkosti od kopčeka za nebezpečnú, iná by ich privítala, aby odradili deti do sánkovania a s tým súvisiaceho hluku. „Mnoho obyvateľo chce zeleň a vysádzať stromy, iná časť nechce, aby sa tam deti sánkovali a robili hluk. Ďalšia skupina má obavy, že ich dieťa narazí do stromu,“ uviedol primátor Igor Choma s tým, že mesto Žilina situáciu na podnet poslanca Cibulku preverí.

Čitateľ však dodáva, že kopček slúži na sánkovanie už dlhú dobu a miera hlučnosti sa nestupňuje. Práve naopak: „Sú to predsa deti, ktoré by sa chceli aspoň pred panelákom posánkovať, ja tu žijem 28 rokov a na kopci sme sa sánkovali odmalička, vystrájali, hulákali. Teraz ten hluk nie je až taký ako kedysi, ale hold ľudia sa menia,“ doplnil čitateľ Peter zo Soliniek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu