V Trnovom sa stretli poslanci so zástupcami SSC a riešili projekt výstavby chodníkov


Foto: V Trnovom sa stretli poslanci so zástupcami SSC a riešili projekt výstavby chodníkov Foto: Jozef Juriš

Vo štvrtok 3.novembra sa predstavitelia vedenia mesta, zástupcovia Slovenskej správy ciest a projekčnej kancelárie stretli v mestskej časti Žilina - Trnové. Počas stretnutia prechádzali úseky, v ktorých je naplánované vybudovanie chodníkov. Problém s chodníkmi je v Trnovom dlhodobou záležitosťou, ktorú sa nepodarilo vyriešiť predošlým poslancom Štrbovi a Marčekovi, a na ktorej intenzívne pracujú aj súčasní poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš.

Poslanci sa snažia docieliť, aby bol chodník prioritne vybudovaný v okolí základnej školy. Tam totiž hrozí najväčšie nebezpečenstvo a to deťom, ktoré školu navštevujú. Mnohí vodiči nerešpektujú zníženú rýchlosť 30 km/h a niektorým dokonca ani neprekáža spomaľovací prah, po ktorom jazdia päťdesiat kilometrovou rýchlosťou. Poslanci Juriš a Trnovec na jednom zo stretnutí s občanmi tiež načrtli, že v okolí školy by bolo vhodné vybudovať nielen výškovo oddelený chodník, ale aj zábradlie, ktoré by zvýšilo bezpečnosť detí.

„Žiaľ, nie všetky úseky budú komfortné, nakoľko požadovaná šírka cesty a blízkosť oplotení k nej, sú nedostatočné. Verím, že na budúci rok začneme a zrealizujeme prvý úsek chodníkov smerom od základnej školy do Žiliny, aj do Trnového,“ informoval poslanec Jozef Juriš.

Situáciu s chodníkmi v Trnovom sledujeme, nakoľko už v tomto roku malo prebiehať aj zatrubnenie potoka v “trnovskom esíčku”, kde mal byť vybudovaný chodník. Práce sa zatiaľ neuskutočnili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu