Stav dlažby je v niektorých častiach centra mesta žalostný, mesto pripravuje rekonštrukciu


Foto: Stav dlažby je v niektorých častiach centra mesta žalostný, mesto pripravuje rekonštrukciu
Galéria: 5 fotiek
Foto: čitateľ

Čitateľ nás upozornil na súčasný stav dlažby v centre mesta, ktorá sa v niektorých miestach rozpadá a neplní tak svoj účel. “Chcel by som poukázať na rozpadávajúcu sa žulovú dlažbu v historickom centre Žiliny, ako aj Farské schody a Hlinkovo námestie,” uviedol Peter, ktorý zaslal aj fotografie opotrebovanej a rozbitej dlažby. Určitú rolu hrá aj estetická funkcia, Keďže práve centrum mesta je tým úsekom, ktorým prechádzajú návštevníci Žiliny najčastejšie.

Rekonštrukcia je v pláne, začala príprava podkladov


So žiadosťou o stanovisko k súčasnému stavu sme oslovili aj mesto Žilina. Podľa našich informácií je rekonštrukcia v pláne, zatiaľ však začala len príprava podkladov. Mesto Žilina zatiaľ vykonáva len lokálne opravy dlažby, pretože v súčasnom období sa začala príprava podkladov na plánovanú rekonštrukciu námestia Andreja Hlinku ako aj Farských schodov,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Termín rekonštrukcie tak zatiaľ nie je stanovený, rozhodovať o ňom budú mestskí poslanci na zastupiteľstve. „Kedy však bude zahájená táto rekonštrukcia nie je v súčasnosti ešte jasné, pretože po prípravách budú o tom rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva,“ uzavrel Čorba.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu