Extrémne úspešný víkend pre žilinský šport a naše športové kluby!


Foto: Extrémne úspešný víkend pre žilinský šport a naše športové kluby!

Tento víkend prialo šťastie žilinským športovcom. Obrovský úspech zaznamenal Peter Sagan, ktorý sa opäť pýši titulom majstra sveta v cestnej cyklistike. Výhrami sa môžu pochváliť aj žilinskí hokejisti a futbalisti.

Majstrom sveta v cyklistických pretekoch s hromadným štartom mužov sa v katarskej Dauhe stal žilinský rodák Peter Sagan a obhájil tak svoj titul z vlaňajšieho šampionátu v americkom Richmonde. Skvelým finišom Sagan predstihol všetkých svojich súperov a titul majstra sveta obhájil o viac ako celú dĺžku bicykla. V histórii majstrovských bojov kategórie mužov sa stalo len šiestykrát, že cyklista obhájil dúhový dres majstra sveta. Pred Petrom Saganom to naposledy dokázal Talian Paolo Bettini v sezónach 2006 a 2007. Peter sa za svoj úspech poďakoval všetkým fanúšikom, svojmu tímu a rodine. Peťo, gratulujeme!

V domácom zápase 16. októbra porazili žilinskí hokejisti Zvolen výhrou 6:4, čím nadviazali na dobrý výkon z Trenčína. Zápas MsHK Žilina – HK Dukla Trenčín sa konal 14. októbra a naši vyhrali 4:1. V oboch zápasoch hrali Vlci s chuťou, zdravo agresívne a dobre korčuľovali. Pod vedením trénera Milana Jančušku sa im podarilo presvedčiť o svojej narastajúcej forme.

V Senci 15. októbra futbalisti MŠK Žilina jednoznačným triumfom nad Dunajskou Stredou 6:0 dosiahli najvyššie víťazstvo v tejto sezóne Fortuna ligy. Zverenci trénera Adriána Guľu hrali na doraz, vďaka čomu dosiahli v tomto ročníku už desiate ligové víťazstvo.  

Z úspechov žilinských športovcov sa všetci úprimne tešíme a prajeme im ešte veľa šťastia pri získavaní nových triumfov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina