Na priecestí v Martine údajne pracovník zatvára rampy, keď sú v jeho priestoroch autá


Foto: Na priecestí v Martine údajne pracovník zatvára rampy, keď sú v jeho priestoroch autá Foto: Dopravný servis FB

Jeden z vodičov zverejnil dnes príspevok v skupine dopravného servisu Turiec, v ktorom poukazuje na zvláštnu situáciu zo železničného priecestia. Ako napísal sám Juraj, pracovník, ktorý obsluhuje priecestie má pravdepodobne novú zábavku. Zatvára závory, keď sú vodiči priamo na priecestí.

„Obsluha na prejazde na Škultétyho má asi novú, dosť nebezpečnú zábavku. Nechá vás vojsť na koľaje a vtedy rýchlo spustí rampy. Vy sa ocitnete zablokovaný a pán si vás ešte odfotí mobilom a nechá chvíľu v strese. A potom vás pustí. Keď rampy obsluhuje žena, tak sa to nedeje. Tento týždeň som to zažil, našťastie nie na vlastnej koži, už štyri krát.,“ píše rozhorčený Juraj.

Viacerí vodiči s ním majú skúsenosť a podelili sa o ňu aj v komentároch.

„Toto sa aj mne. Stál som v strede cesty a začal zatvárať rampy,“ píše Ján. Iný z vodičov tiež dodal: „Stál som tam minule skoro 10 minút a vlak stále nikde. Neviem, či to robí naschvál, ale kolóna bola až po kasárne. Podľa mňa dosť riskuje, kým ho tam niekto nedobije.“ Lukáš má zasa skúsenosť so spustenými rampami, keď viezol so sebou v aute syna a bol práve v strede priecestia. Vyzerá to tak, že podobných prípadov je naozaj veľa a ľudia vinia z celej situácie pracovníka obsluhy.


Niektorí už zvažujú, že podajú na pracovníka sťažnosť, iní zatiaľ znášajú situáciu a nevedia, či ide naozaj o žart, alebo len o technický problém. O prípade nefunkčného priecestia informovala aj TV Markíza, ktorá uviedla, že istú ženu z Martina zatvorilo medzi rampami a samotné rampy sa mali spustiť bez svetelnej a zvukovej signalizácie. Vodičke bola spôsobená škoda na čelnom skle, na ktoré rampy spadli. Závory sú údajne ovládané ručnou kľukou a kým sa úplne spustia trvá to aj 20 sekúnd.

Železničné priecestie by malo byť už čoskoro prerobené na nový automatizovaný systém a tak by k podobným prípadom už nemalo dochádzať.

Pôvodný príspevok aj s komentármi: https://www.facebook.com/groups/1531070370445617/permalink/1832554220297229/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu