Žilinskí workoutisti zvíťazili v súťaži o podporu SPP, zorganizujú medzinárodnú súťaž


Foto: Žilinskí workoutisti zvíťazili v súťaži o podporu SPP, zorganizujú medzinárodnú súťaž

Aj napriek tomu, že definitívne výsledky ešte nie sú vyhlásené, krátko po uzatvorení hlasovania bolo z priebežných výsledkov jasné, že jedným z piatich podporených projektov v rámci súťaže od SPP bude aj zámer organizácie podujatia Street workout International competition v Žiline. Za tento projekt hlasovalo podľa priebežných výsledkov 5055 ľudí.



V kategórii SPPoločne pre ľudí sa v regióne Stred umiestnili workoutisti zo Žiliny na prvom mieste. Žilina mala zastúpenie v podobe viacerých projektov z oboch kategórií, vo finálovej pätici sa však podľa priebežných výsledkov umiestnil len tento.


Popis projektu Street workout International competition

Workout Team Žilina zorganizuje 1.ročník medzinárodnej súťaže v street workoute. Street workout je cvičenie s vlastnou váhou tela na otvorenom priestranstve s jasnými pravidlami a na špecializovanom workoutovom ihrisku. Na majstrovstvách budú súťažiť dve kategórie, ženy aj muži.

Hlavná súťažná disciplína je freestyle, ďalšie silové disciplíny sú zhyby na hrazde a kľuky na bradlách s pridanou váhou, ktoré budú vyhodnotené troma víťaznými miestami: zlatý, strieborný a bronzový. Očakávaný je veľký záujem, pretože pozvanie na súťaž prijalo veľké množstvo celosvetovo známych, domácich aj zahraničných hostí a vystúpia zároveň i zaujímaví hudobní hostia.

Požadovaná výška podpory v rámci projektu Zlepšime sppoločne Slovensko bola 6 000 eur. Oficiálne výsledky budú zverejnené 7. októbra 2016.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu