Z MŠK Žilina odchádza Momodou Ceesay, trápili ho neustále zdravotné problémy


Foto: Z MŠK Žilina odchádza Momodou Ceesay, trápili ho neustále zdravotné problémy

Vrátil sa, avšak len na krátky čas. Po tom, ako sa gambijský útočník Momodou Ceesay vrátil v júli tohto roka pod Dubeň, ho vítali fanúšikovia MŠK, ktorí si pamätali najmä jeho výkon na Letnej spred 6 rokov, s otvorenou náručou. Momo sa do Žiliny vrátil s úmyslom opätovne naštartovať svoju kariéru, dôvodom prestávky boli zranenia. Tým sa však nevyhol ani počas krátkeho pôsobenia v drese žltozelených a preto klub dnes oznámil, že sa dohodlol na ukončení spolupráce so Ceesayom.

Aktuálne 27-ročný útočník strávil na trávniku pod vedením Adriána Guľu len 119 minút. Okrem zdravotných komplikácií sa pridali aj problémy s dokumentáciou od gambijských úradov, potrebnou pre udelenie dlhodobého pobytu na území Európskej únie. Celkovo odohral Momodou za MŠK Žilina 85 zápasov a vsietil 18 gólov.

“Pri hľadaní vhodného typu útočníka pred sezónou sme si spomenuli na Moma, ktorý u nás zanechal pred niekoľkými rokmi výborný dojem a aj po ľudskej stránke vhodne zapadol do terajšieho kolektívu. Vedeli sme však aj o riziku do budúcnosti, pretože mal niekoľko zdravotných komplikácií, no videli sme v ňom potenciál. Jeho zdravotný stav však už dlhšie obdobie nie je optimálny, svojou osobnosťou bol pre kabínu prínosom, no náročnosť a level našich tréningov jeho zdravotný stav nezvládal. Ľudsky sme sa zhodli, že najlepším riešením bude ukončenie spolupráce,” uviedol pre klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

„Momovi želáme v jeho ďalšej futbalovej kariére najmä pevné zdravie, pri ktorom dokáže predvádzať svoje typické futbalové umenie,“ zaželal klub útočníkovi veľa šťastia na jeho ďalšej ceste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu