V Dolnom Hričove okradli futbalistov počas zápasu, kradnúť mal rovnaký páchateľ, ako na MsHK


Foto: V Dolnom Hričove okradli futbalistov počas zápasu, kradnúť mal rovnaký páchateľ, ako na MsHK Foto: ilustračné

V sobotu 1.októbra sme informovali o krádeži, ku ktorej došlo počas hokejového zápasu na štadióne MsHK Žilina. Neznámy páchateľ sa vkradol do zamknutej kabíny cez okno a odcudzil osobné veci hráčov. Zmizli peniaze, hodinky či retiazky. Zlodej sa dokonca nezastavil ani pred zásnubným prsteňom Václava Stupku.

Podobný prípad sa stal aj v nedeľu počas futbalového zápasu v Dolnom Hričove

V obci Dolný Hričov sa v nedeľu počas futbalového zápasu vkradol neznámy páchateľ do šatní, z ktorých odcudzil peňaženky a cennosti. Podľa popisu malo ísť o rovnakého muža, ktorý okradol hokejistov MsHK Žilina v piatok 30.septembra. Hráčom sa napokon podarilo muža chytiť a jeho popis mal aj podľa polície sedieť na zlodeja, ktorý vykradol šatňu žilinským hokejistom.

„Išiel som do kabíny ja a spoluhráč a medzi dverami sme stretli dotyčného muža, ktorý nás ešte po česky upozornil aby sme si zamykali, ale nejak sme to neriešili, mysli sme, že to je niekto od súpera, kto zablúdil. O 5 minút neskôr sme dotyčného pána videli bežať po koľajniciach, ale vôbec nám nenapadlo, že to môže byť zlodej. Mysleli sme si, že beží na vlak, ale pre istotu sme chalanom na lavičke povedali, aby si skontrolovali veci. Neskôr, keď hráči striedali, sme zistili, že chýbajú dve peňaženky a dve strieborné retiazky,“ píše Denis, jeden z hráčov.


Niektorí z hráčov šli teda na vlakovú stanicu, kde už ale nikoho nenašli. Pokračovali preto ešte o jednu stanicu ďalej a tam v pohostinstve natrafili na dotyčného muža. Keď ho vyzvali, aby zastavil, dal sa na útek. Mladíci museli skákať cez ploty aby muža chytili, no napokon sa im ho podarilo dolapiť. Muž sa priznal a povedal, že peňaženky po ceste odhodil.

Policajti po príchode muža prehľadali a našli mu v taške gumené rukavice, zámky, kľúče, skrutkovače a podobné náradie. Polícia začala prípad riešiť najskôr ako priestupok, no neskôr sa zistilo, že zmizla finančná hotovosť v približnej výške 600 €.

Muž na otázku, od kedy je v Žiline odpovedal, že od piatku. Podľa polície vraj jeho popis sedí aj na zlodeja z kabíny žilinských hokejistov. Muž je vo veku medzi 30 - 40 rokov a pochádza pravdepodobne z Pardubíc. Na ďalšiu otázku, čo robí v Dolnom Hričove odpovedal, že sa prišiel pozrieť na futbal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu