V parkovacom dome OC Mirage oficiálne otvorili nabíjaciu stanicu pre elektromobily


Foto: V parkovacom dome OC Mirage oficiálne otvorili nabíjaciu stanicu pre elektromobily Foto: ilustračné / autoevolution.com

V parkovacom dome žilinského obchodného centra Mirage pribudla ďalšia nabíjacia stanica pre elektromobily. Táto rozširujúca sa infraštruktúra je dôležitá pre čoraz väčší záujem ľudí o vozidlá s elektrickým pohonom. Pre majiteľov elektromobilov je kľúčová najmä dostupnosť nabíjacích staníc. Tie postupne pribúdajú po celom Slovensku. Americká automobilka Tesla uviedla do prevádzky adaptér pre bezplatné nabíjanie v rámci programu Tesla Destination Charging a nabíjaciu stanicu otvorila slávnostne v rámci podujatia eMobility Day Žilina 2016.

Adaptér s 22kW výkonom dokáže poskytnúť elektromobilom Tesla za 1 hodinu nabíjania dojazd zhruba 100 kilometrov. Umiestnenie v parkovacom dome však prináša isté obmedzenia vyplývajúce z charakteristík Tesla Destination Charging. V rámci programu automobilka Tesla bezplatne poskytuje samotnú nabíjačku, ktorá však zostáva vo vlastníctve prevádzkovateľa. Prístup k nabíjačke je preto obmedzený vstupom do parkovacieho domu.

Parkovací dom v obchodnom centre Mirage je otvorený nonstop a bezplatné parkovanie pre zákazníkov poskytuje po dobu 2 hodín v čase od 9:00 do 22:00 hod. Za každú ďalšiu hodinu sa účtuje poplatok 2€.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok