V súťaži SPP je zapojených niekoľko projektov zo Žiliny, dnes predstavujeme záhradu troch generácií


Foto: V súťaži SPP je zapojených niekoľko projektov zo Žiliny, dnes predstavujeme záhradu troch generácií

Predvčerom sme vás informovali o projekte Workout teamu, ktorý bol prihlásený do súťaže Zlepšime SPPoločne Slovensko. V tejto súťaži sa však nachádza hneď niekoľko projektov zo Žiliny a okolia, preto vám ich postupne predstavíme. Pripomíname, že verejné online hlasovanie o najprínosnejšie projekty v troch regiónoch Slovenska potrvá do 3. októbra 2016. O víťazných projektoch už tradične rozhodne v bezplatnom hlasovaní široká verejnosť. Aj toto je šanca ukázať našu komunitu a priniesť do Žiliny hneď niekoľko skvelých projektov.

Vybranému projektu môže každý udeliť jeden až tri hlasy, šancu uspieť má celkovo 30 projektov v rámci celého Slovenska. Víťazov bude v každom z 3 regiónov (Západ, Stred a Východ) desať. Dnes predstavujeme projekt v areáli Základnej školy na Lichardovej ulici v Žiline, kde sa vybuduje SPPoločná záhrada troch generácií. Tá bude slúžiť nielen na výučbu environmentálnej výchovy, ale bude aj miestom formovania pozitívneho vzťahu žiakov k prírode a zdrojom načerpania nových síl.

V rámci vybudovanej záhrady, ktorá pozostáva z dažďovej predzáhradky, úžitkových záhonov, ovocných stromov a kríkov žiaci absolvujú výchovno-vzdelávací proces formou priameho kontaktu s flórou. Deti sa tak napokon naučia „Cítiť a ochutnať“ kúsok z prírody, čím sa u nich vybuduje pozitívny vzťah k nej. Predkladateľom projektu je Základná škola, Lichardova 24, 010 01 Žilina a požadovaná výška podpory je 3 853 €.

Hlasovať môžete na tomto odkaze

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu