Na Priemyselnej ulici parkujú autá, pre ktoré sa nedá bezpečne odbočiť na cestu


Foto: Na Priemyselnej ulici parkujú autá, pre ktoré sa nedá bezpečne odbočiť na cestu

Prednedávnom sa nám ozval čitateľ, ktorý jazdí po Priemyselnej a Kvačalovej ulici, s problémom zaparkovaných áut pri ceste. Podľa jeho názoru parkujú autá príliš nebezpečne, nakoľko znemožňujú výhľad do križovatky. V mieste nastávajú kolízne situácie a stalo sa tam už aj niekoľko nehôd.

„Poprosil by som Vás o preverenie zákonnosti parkovania osobných motorových vozidiel zamestnancov spoločnosti Sungwoo Hitech na križovatke ciest Priemyselná a Kvačalova. Motorové vozidlá stoja najmä v ranných hodinách cca 5 metrov od hranice križovatky. Vzhľadom na uvedené je takmer nemožné bezpečne odbočiť z Kvačalovej ulice smerom do mesta resp. na Priemyselnú ulicu,“ napísal čitateľ Rasťo.

Autá parkovali aj na opačnej strane cesty, kde už boli osadené stĺpky, ktoré to vodičom zamedzujú. Časť z nich preto začala odstavovať svoje vozidlá na opačnej strane cesty. Pre takéto parkovanie je ťažké odbočiť bezpečne na hlavnú cestu, nakoľko premávka je dosť frekventovaná a mnohí jazdia po ceste rýchlejšie, ako je predpísaných 50 km/h.


Oslovili sme preto Mesto Žilina s otázkou, či o probléme vie

„Porušovanie dopravných predpisov má v kompetencii polícia (štátna a mestská). Tieto vozidla sú však mimo komunikáciu a nestoja na zeleni, čiže sa nedopúšťajú žiadneho priestupku, ktorý by mohla riešiť Mestská polícia Žilina. Oficiálne sme takýto podnet nedostali,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Mesto v súčasnosti neplánuje osadiť zábrany a keďže vodiči neporušujú žiadny predpis, nie je možné ich ani pokutovať. Je však na zvážení štátnej polície a dopravného inžiniera, či nebude časom vhodné zamedziť takémuto parkovaniu, nakoľko šoféri nemajú šancu vidieť, či prichádza iné vozidlo po hlavnej ceste.

Ak všetci vodiči na ceste dodržia predpísanú rýchlosť, vychádzanie nemusí byť až také nebezpečné, no zo skúsenosti mnohí vedia, že po Priemyselnej sa jazdí rýchlejšie a stalo sa tam už množstvo nehôd.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu