Posledný letný víkend sa na Francúzskej riviére predviedol Žilinčan Daniel Svitek


Foto: Posledný letný víkend sa na Francúzskej riviére predviedol Žilinčan Daniel Svitek
Galéria: 8 fotiek
Foto: Ares gym

Vo francúzskom meste Saint Raphael si túto sobotu zmeral sily Žilinčan Daniel Svitek s domácim súperom, 27 ročným Hakimom Ketaiebom. Zápas prebiehal podľa pravidiel K1, vo váhovej kategórii do 67 kg.


Zápas prebiehal vo vysokom tempe. Francúzsky šampión využíval svoju rýchlosť a snažil sa nášho borca technicky zasahovať. Daniel sa nepoddal, práve naopak, okamžite mu odpovedal tvrdými údermi a kopmi. Veľmi pekné akcie ponúkli divákom obaja zápasníci. V závere zápasu však ostalo viac energie na strane súpera a tak víťazný pohár zostal vo Francúzsku.


K zápasu sa nám vyjadril náš reprezentant: „Zápas prišiel náhle, nebol som naň ideálne pripravený. Snažil som sa súpera dostať do počítania, no to sa mi žiaľ nepodarilo. V záverečnom kole mi chýbalo viac síl, gratulujem súperovi k výhre. Už teraz sa teším na nasledujúci zápas, je to pre mňa veľká motivácia v príprave. Chcem poďakovať fanúšikom, rodine, trénerovi Richardovi Šimkovi, Ares gymu a sponzorom, ktorí ma podporujú a pomáhajú v športovom živote.“

Daniel na sebe tvrdo pracuje a vďaka tomu sa mu otvárajú nové príležitosti. Okrem športových skúsenosti zbiera aj rôzne cestovateľské zážitky. Na slnečnom azúrovom pobreží strávil so svojím tímom tri dni. „Pristáli sme na letisku v Nice, kde sme si požičali skútre a prešli sme cez pobrežie do Saint Rafaela, kde sa konal galavečer. Cestou na hotel sme videli krásne pláže a výhľady, množstvo zaujímavých vecí.“

Oplatí sa investovať svoj čas do poctivých tréningov, rozvíjať svoj talent a schopnosti. Borci z Ares gymu majú možnosť cestovať dnes už po celej Európe a dokonca aj za jej hranice. V prípade, že má Žilina ešte nejakých neobjavených športu chtivých zápasníkov, dvere Aresu sú pre nich otvorené, momentálne prebieha nábor nových členov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ares gym