V uplynulom týždni polícia zistila na cestách 11 vodičov a 27 cyklistov pod vplyvom alkoholu


Foto: V uplynulom týždni polícia zistila na cestách 11 vodičov a 27 cyklistov pod vplyvom alkoholu Foto: ilustračné

Dolný Kubín

Obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 22 ročný muž (z Dolného Kubína). Obvinený muž v noci z piatka 16. septembra na sobotu 17. septembra viedol osobné motorové vozidlo Renault Megane po miestnej komunikácii v Dolnom Kubíne. Následne bol hliadkou z pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,70 mg/l (1,46 promile) alkoholu v dychu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedlo ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Policajti odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu

V uplynulom týždni (37. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 11 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.


  • 6 vodičov s výsledkom nad jedno promile
  • 5 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile
  • 1 vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol

Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 27 vodičov nemotorových vozidiel.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, žekombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu